Zobacz pojedynczy post
stary 26-08-2004, 23:36   #6
hobson
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2003

Domyślny

Jestem tyko noobem, ale wg mnie najlepsze są następujące potwory (przynajmniej dla mnie, pall 36lvl 84/70):

DLA KASY (i częściowo exp) nie ma sobie równych dwarf guard. Masowa eksterminacja żółtych karzełków to wręcz niewyczerpane źródło kasy, z jednego hunta potrafię wyjśćz torbą za 15k pewnej kasy. Jest to też zajęcie dosyć bezpieczne. Tłuczenie DLi, demonów i herosów wymagałoby zebrania teamu, podzielenia się kasą, ryzykowania teleportem do świątyni, kłopotami ze sprzedarzą loota niesprzedawalnego w sklepie. Na guardach tylko patrzę jak kasa leci z nieba, nie czekam na respawn, idt itp chyba napisze o tym wiersz kiedyś.

DLA EXPA bardzo dobry był dla mnie GS, wpadki zdarzały się kilka razy, ale zawsze exp wracał dość szybko, jednak hunty są dość krótkie (mało capa na bolty) i ryzykowne, trzeba czekaćna spawn i przeganiać wiarę. Od czasu update'u nie polowałem na GSy, więc nie wiem jak to teraz wygląda.

Może kiedyś zmienię zdanie, że bk/dl/behe rulez, ale poczekam na ten 60lvl... I ciekawi mnie też czemu ludzie lvl 80+ polują sobie na demony, warlocki i inne takie ale jak im potrzebna szybka kasa bo 200k brakuje na E-Plate to do kopalni sie dopchać nie można...

Wspomniany wyżej DS jest bardzo dobrym źródłem expa, nie znam niestety żadnego miejsca gdzie możnaby było "biegać" dsy jak dwarfy w kopalniach. A najgorszy jest hunter: zero loota, maly exp, a kuku robi niemałe.
hobson jest offline   Odpowiedz z Cytatem