Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Diego'Odin
ale ile uh straci? ile manasow zejdzie na gs?
70 sorc 60mlev średnie obrażenia z e vis wyniosą 120~
70 najt 85/85 zsoluje gs ze strata 3uh~
z tym ze:
sorc muszi co pare hitow sie leczyć ryzyko duże
gs może udezyć za 200+ podczas gdy 70 sorc ma 500 hp
z mana shieldem waste
zejdzie mu na gs ok 15 hiow z visa
== 300 many = 3-4mf
+leczenie prawie po kazdym hicie
+40many na 10 tur
300 +400 =700 many = 8~mf
8*55gp =440gp
knight 3*150gp =450gp
więc solowanie ek i ms jest porównywalnie nieopłacalne
uważasz że wytrenowanie 60mlev to mało czasu jest?
|
nie zapominaj, ze sorc ma jeszcze do wykorzystania taki ciekawy czar, nazywajacy sie energy wave ( 250 many ). ja sorcem na 40 levie i 50 mlvl walnolem w gsa za okolo 440 czy 450. 70 lvl sorc majacy 60 mlvl wali troche mocniej. poza tym z visa niejednokrotnie udawalo mi sie zciagnac stalkera na hita.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Ty chyba nie wiesz ile rycerz na 140+ bije z HMM... tak 2-3 razy tyle co rozdzka.
|
poza tym moze walic z wiekszego dystansu.
Cytuj:
On atakuje w biegu i zaczyna bic smoka z dowolnej strony, ja musze dobiec do smoka na wprost, obrucic sie i dopiero moge wystrzelic... oczywiscie zaraz po tym smok sie przesowa o pole i ja znowu musze podejsc i wystrzelic... czy tylko ja widze ze ostatnio potwory przesuwaja sie jak oszalale w chwili proby ustawienia sie do nich z vis?
|
gorzej. jak zblizam sie do draga to ten zaczyna latac dookola blokera ( pewnie sie boja )
Cytuj:
Po pierwsze 100h to jest nic, po drugie zeby bic naprawde mocno to kazda postac musi poswiecic czas na trening (czas = pieniadz).
|
jestem w trakcie skilowania najta do skili 80/80. teraz mam 76/75 ( 13% do shielda ). poza tym od skila 30 do 80 potrzeba cos okolo 200 godzin.
Cytuj:
Sa potwory na ktorych rycerz moze expic naprawde bardzo szybko i z zyskiem, po prostu uzywa sie GFB i tego ze moze rycerza otoczyc duzo wiecej potworow niz sorca.
|
tomby za teleportem. w zasadzie kazda postac potrzebuje tam gfb... ( na 5 vampow sie oplaca zuzyc gfb
Cytuj:
Tyle ze sorc/druid na 120 lvl leczy sie co 300-400hp, a paladyn co 900hp.
|
tutaj nie moge nic dodac.
Cytuj:
Ja rozrozniam 3 rodzaje potworow jesli chodzi o pieniadze:
Potwory do zarabiania - proste, exp niewazny, wazne ze zarabiamy kase, nawet jesli jest tego malo.
Potwory na rowno - bez strat, albo z malymi stratami, zwykle potwory do szybkiego i systematycznego expienia.
Potwory z duzymi stratami - bardzo szybki exp za pieniadze ktore odlozylismy polujac na pozostale 2 grupy... demony, warlocki, serpenty.
Pomijajac ta ostatnia kategorie na ktora wszyscy poza ludzmi 200+ musza zarabiac duzo dluzej niz aktualnie bija te potwory rycerz expi bardzo podobnie do sorca/druida.
|
tylko ze jak sie ma szczescie to mozna wylootoac calkiem przyzwoite itemki, jednakze po update nie wypadaja bynajmniej czesciej...
a jak sie szczescia nie ma, to jest sie te 80-90k w [censored].