Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666
Taaak - reklama powinna być dla kogoś, kto w grę jeszcze nie grał. Twoja praca jest ładna (no, może poza paroma fragmentami, przy zamykaniu oczu albo jak nauczycielka ręką machnęła - śmiesznie to wyglądało  ), ale jeśli ktoś nie grał jeszcze w Tibię nie zrozumie o co w niej chodzi (zresztą, i tak jest troche zagmatwana ;P). Ale ogólnie masz szanse.
|
No ja akurat pisałem o pracy filobosska2, bo w niej pojawia się zdanie "PK zabawą". Skąd ktoś może wiedzieć co to jest PK skoro jeszcze nie grał w Tibie? To jest skrót słowny typu "DL" (dragon lord) albo "GS" (giant spider/giant sword) i dla człowieka nieobytego z grą nic nie znaczy.
Natomiast co do pracy Nikodema - tak jak mówiłem wcześniej - świetny pomysł choć szata graficzna pracy jest troche niedopracowana.
Nie mniej jednak nie uważam, żeby widz nie wiedział o co chodzi w tej reklamie. Z pewnością dla osób znających świat Tibii będzie ona czytelniejsza, ale powinna zaciekawić również tych którzy crown set czy demona widzą pierwszy raz na oczy i nie wiedzą jak to się nazywa, ale na tym właśnie polega reklama - pokazujemy coś nowego i chcemy tym zaciekawić.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mateusz Majchrzyk
z tego co się orientuje w prawie, to prawa autorskie do muzyki zanikają z biegiem lat... a to jest baaaaaaaardzo stary utwór.
prawda jest taka że sporo nad tym siedziałem i pierwszym pomysłem było zrobienie muzyki w "e-jey" (czy jakoś tak) -zabrakło mi czasu.
:SSSSSSSS poprawcie mnie jeśli się mylę.
Anders
co do twojej pracy, to mniemam że zebrałeś orkiestrę do nagrania muzyki 
Wielkie gratulacje za rysunki.
|
Drogi Nikodemie. Po pierwsze cieszę się, że moje rysunki Ci się podobają i dziękuję za Twoją opinię. Domyślame się, że animacja obrazków rysowanych ręcznie zajęła by Ci zbyt dużo czasu, bo sam się kiedyś chciałem w to bawić i dlatego rozumiem, że nieunikniony był wybór techniki animacji grafiki wektorowej a nie rastowej. Poza kilkoma szczegółami wyszło Ci to bardzo dobrze, więc również gratuluję.
Niestety muszę Cię rozczarować... Nie zebrałem orkiestry do stworzenia mojej muzyki chociaż w meteforycznym znaczeniu to prawie masz rację. Mianowicie muzyka została zrobiona przeze mnie w programie muzycznym Reason 2.5, który w tej wersji posiada bogatą bazę dźwięków; od syntetycznych rodem z techno aż po Orkiestralne. I tych drugich właśnie użyłem w swojej muzyce. W sumie wykorzystałem 6 różnych dźwieków: 2 rodzaje bębnów oraz potężny "gong" - to już 3, następnie dźwięk kobiecego "aaaa...", którego moje sekwencje znajdują sie pod koniec (kiedy pojawia się napis "Tibia") oraz 2 dźwięki z których skomponowalem główną linię melodyczną (w zasadzie jeden, bo drugi pojawia się też tylko pod koniec).
PS. Masz rację co do praw autorskich do muzyki. Wygasają z czasem, a dokładnie 70 lat po śmierci autora. Czy "Twoja" muzyka jest aż tak stara?