Gremlin: Behe ma 4000/2500 czyli przelicznik rowny 1,6.
Najgorszy przelicznik ma... rat bo 20/5 = 4. Takze wysokie miejsca zajmuja cave rat 30/10 = 3, orc 70/25 = 2,8. Ale jesliby wziac potwory z drugiej polki, to najgorszy przelicznik ma chyba scarab 320/120 = 2,6666. Dopiero gdy dojdziemy do najlepszych potworow, to okazuje sie ze behe ma najgorszy.
A ktory potwor ma najlepszy? Slime 150/160 = 0,9375. Nastepnie jest scorpion 45/45 = 1. Oczywiscie wada tych potworow jest brak loota i niespodzianki zwiazane z mnozeniem i trucizna. Dla expa warto chodzic na slimy.
A loot? Ciekawi mnie tu, ze niektore potwory ktore sa silne daja cienki loot (arcanisty, priestess), za to hero ktory nie jest taki silny, jak ma sie dobra ekipe, a loot ma taki, ze mozna pomarzyc o bogactwie.
Mozna tez popatrzyc na oplacalnosc pod wzgledem spawnu. Np na BK trzeba sporo czekac. Ja swoim palkiem nie chodze na dragi (mam tera 34 lvl), bo zaden to dla mnie hunt, jak zabije smoka, zejda 4 vity i pol godziny czekam na mane. Za to chodze np na scaraby (loot marny, czasem blyskotka albo ciagle rare daramanian mace, ale sporo expa i szybki spawn, do tego malo osob na nie chodzi), albo na guardy (loot i exp, tylko klopocik z potrojnymi spawnami).
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
|