Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2003, 16:23   #1
bosal
TecHadmin

bosal's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2003
Lokacja: Web 3.0

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bosalek
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Domyślny Dla IRC n00bów! Jak wejść na nasz kanał?

Dla IRC n00bów:
IRC to jest cos w rodzaju chat tylko nie na serwerach WWW tylko na serwerach irc. Nie będę wchodzić w szczegóły ale jest to super sprawa bo ilosć kanałów jest nieograniczona i w każdej chwili możemy założyć własny kanał. Kanały są oznaczane przez # np kanał '#tibia.pl'. Tu dochodzimy do meritum sprawy ten opis powstaje dla tych wszystkich którzy nie umieją albo boja się IRC. Ja tez nie umiałem ale to jest naprawdę proste. Aby rozmawiać trzeba podłączyć się z serwerem irc w specjalnie do tego dedykowanym programem(lub przez naszą stronę patrz niżej). Polecam mIRC'a jest tu http://mirc.com . Następnie trzeba go skonfigurować, File|Options wpisać adresy serwerów irc, w naszym przypadku jest to irc.quakenet.org port: 6667. Kolejnym krokiem jest wpisanie w pola Name, E-mail, Nick, Alternative(Nick2). Potem już tylko File|Connect. Po połączeniu się możecie przyłączyć się z kanałem #tibia.pl aby tego dokonać na samym dole '/join #tibia.pl', ale możecie jeszcze #otserv #tibia , możliwosci są nieograniczone. Jeżeli nie macie dostępu do komputera w domu zawsze można udać się do kawiarenki internetowej i tam podłączyć się do któregoP z serwerów irc i tam spotkać się z ludzimi na #tibia.pl

bosal jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.