Zobacz pojedynczy post
stary 18-11-2006, 01:31   #183
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Dobry twórca techno to osoba która jest w stanie stworzyć muzykę (lub wiązankę dźwięków) której da się słuchać bez strat własnych, albo można przy tym poskakać gdzieś.
Dobry gracz na fortepianie jest to osoba która potrafi przelać swoją duszę na klawisze. Tego się nie nauczy tak hop siup, a sama nauka gry nie sprawi, że się będzie to umiało. Dopiero jak się osiągnie tą umiejętność będzie można tworzyć wspaniałe utwory, lub doskonale grać utwory znanych pianistów.
Dobry gracz na gitarze to osoba która zna umie grać na gitarze, zna masę chwytów, wie dokładnie jaki dźwięk daje przejechanie kamyczkiem po strunie w danym miejscu i potrafi to skrzętnie wykorzystać. Jest w stanie stworzyć podkłąd muzyczny pod piosenkę do zespołu. Tutaj trzeba się także bardziej wczuć - wygląda to zupełnie inaczej niż grajac na fortepianie, gdyż jest prostsze i banalniejsze.

Ogólnie to co chce powiedzieć, to że instrumenty (nie mówie, ze inne opcje nie, ale IMHO mniej) wymagają wczucia się, bądź przelania siebie na instrument.
W końcu nie z pustki powstało pwoiedzenie, że czasami to nie pianista gra utwór, lecz to utwór wykorzystuje pianistę by móc być zagranym.*
A do tego trzeba talentu

* - mogłem coś skiełbasić, dawno tego nie słyszałem

Yepp.
A ja mam wciąż nostalgię do starego "Wzgórza Yapa3" czy jakoś tak. Głupio się zapisywali
i wszystko dlatego,że myślisz,że Techno to muzyka bez duszy
w takim razie rozumiem,ale pojąć nie umiem,oczywiście są twórcy i dje robiący to tylko dla kasy ale znaczna większość w swoją grę bądź tworzenie utworów wkłada serce, i przelewa swoją duszę czasem na utwór
Skoro tak myślisz to Twoje zdanie , troche smutne ,że sądzisz tak

Ostatnio edytowany przez PiXik - 18-11-2006 o 10:44.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem