Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miszczu
yyy......rozumiem, że bronisz kumpla ale nie ośmieszaj się.Chodzi o to , że Bake jest (był) ceniony za uczciwą grę tak jak większość gildji Crystal Kingdom.Jestem ciekaw co na to powie Cichy.
|
Trzeba rozróżniać wiedze od mądrości. Trzeba odróżniać jechanie na bocie od nieuczciwej gry. Może faktycznie miał bota, ale to dużo mniejsze zło od lurowania, thiefowania itd., bo one krzywdzą innych ludzi, a komu szkodzi ze jedzie na bocie? Komu to zrobiło krzywdę? Tak naprawdę karane powinny być megabomby, boty typu „10 SD on 1 cmd”, i caveboty bo to już z lekka przegięcie. Nocki na runy i skillowanie nie robi nikomu krzywdy więc nie widzę powodu żeby kogoś tępić za nie. Banowac, zgodzę się bo to niezgodne z regułami, ale nie można mówić ze ktoś jest zły i nieuczciwy bo nie ma ochoty siedzieć godzinami na kompie aż mu sill urośnie. Ja dalej mogę mówić ze gra uczciwie, mimo ze najprawdopodobniej ma bota. Bo to ze się po cichu skilluje w kacie nie niszczy tej gry. Cipy chcą żeby nie było treningu afk? To niech zrobią tak żeby dało się trenować legalnie, skrócą czas awansu, albo zrobią skille zależne od levela tak jak z farmami druidów się udało. Bo w tych czasach tylko masochiści skillują legalnie.