Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury
Czyli rozumiem, że w grze można być największym wieśniakiem, oszustem i szują, aby potem w rl wskoczyć w wygodny garniturek i na powrót być paniskiem?
|
Można bo tibia to tylko gra i ma się nijak do realnego życia, czego niestety większość z was wciąż nie potrafi zrozumieć.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lexing
Hahahahahhaa... Teraz to większość w was zachowuje się jak zwykły noob pod depo, który ma gdzieś zasady bo to tylko gra i może robić co chce , spamować lurować thiefować bo to jest tylko gra, skoro takich ludzi nie lubicie , a nawet jednogłośnie mówicie że powinno się takich tępić, to powiedzcie czym się różni jechanie na bocie a w tym nie przestrzeganie zasad od takiego właśnie noobowania (które nawet jest zgodne z regulaminem).
|
W imię czego mam zaprzestać wykonywania czynności, które sprawiają mi przyjemność? W imię jakiegoś smiesznego "regulaminu" gry komputerowej? Jak zabiore komus lootbaga to znaczy ze on jest pierdołą bo dał sobie zabrac lootbaga. Jak zabije gracza zlurowanym potworem to znaczy ze on jest pierdola bo dal sie zabic potworowi, mial za malo uhow, za maly poziom itd itp. (Eternal jakos nie pada od zlurowanych potworow, ciekawe dlaczego) Jak kogos wkurzę spamowaniem to znaczy ze jest pierdołą bo nie potrafi mnie zignorować. Jak gram na bocie i osiągam wysoki poziom to znaczy ze jestem madry bo potrafie dobrze ustawic bota. I tak dalej, moznaby w nieskonczonosc dawac przyklady... Zawsze winna jest ofiara a nie drapieżca.
Cytuj:
Szkodzi. W sposób nieuczciwy osiąga przewagę nad graczami, którzy są uczciwi. I w tym jest własnie cały problem.
|
Osiaga przewage nad graczami ktorzy sa mniej inteligentni od niego i boja sie sciagnac bota albo nie potrafia go dobrze ustawic. Nie znam gracza ktory mialby bota i z niego nie korzystal. Brak bota prawie zawsze spowodowany jest tym ze dany gracz nie potrafi go poprawnie zastosowac.
Cytuj:
Dla mnie i większości moich kolegów noobami są osoby które utrudniają grę innym graczom, a także spamując pod depo pytaniami typu "kcie jezd gilida magof?" itd.
|
Przeszkadzanie innym takze wymaga inteligencji. Jak ktos jest biedną sierotką marysia to bedzie do konca życia klepał te dwarfy i świat o nim zapomni. Nie zabije nikogo bo sie boi, nie dorobi sie fortuny, itd itp.
Cytuj:
Czasami widze takiego cavebottera który w tydzień robi sobie 40lvl bo nikt mu nic nie zrobi, i mam ochotę takiego udusić za takie oszustwa ;/
|
A cavebotter sie z ciebie smieje i nic mu nie możesz zrobic bo jak przyjdzie gm to bot sie wyłączy.

(prawie kazdy lepszy bot ma taka funkcje, nawet darmowy)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek
Lexing, ja kiedys w 2 tyg zrobilem 45 lev i co? Nie jechalem na bocie ^.-
|
Z paccem bez bota nabiłem 23 lvl w ciągu jednego dnia druidem, grając od zera. Spróbujcie powtorzyc moj wynik. (poza gremlinem ktory osiagnal pare poziomow wiecej ale on jest moderatorem i wie o Tibii dwa razy tyle co wy wszyscy razem)
Cytuj:
Thiefing w światle Tibia Rules nie jest nielegalny. A szkoda.
|
Recepta na thiefing jest prosta - nie rob lootbagów. U mnie działa, bo mam pacca i nie muszę bawić się w zbieranie śmieci typu mace zeby mi sie zwróciło.
Cytuj:
Btw., ja osobiście wolałbym, żeby ludzie nie jechali na bocie, nie lurowali i nie thiefowali ^^
|
Ja osobiscie wolalbym zeby ludzie ruszyli swoje mózgownice (o ile je mają) i zaczeli myslec co by tu zrobic żeby nie dac sie takiemu "iwul cziterowi".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gorzki
Pomijając kto jest "obiektem afery" bardzoe sie ciesze ze chociarz jeden osobnik urzywający bota padł. Osobiscie nienawidze wszekakich botterów i uwarzam ich za lamerów.
Pytacie mi co ci szkodzi ze ktoś jedzie na bocie??
To szkodzi że ktos kto niechce/nieumie/boi sie urzywac jakiegoś szajsu chodzby nie wiem jak sie starał bedzie w tyle za jakims progejmerem który zapuści sobie bocik a potem sie jara skillami albo mlvlem.
|
Wlasnie pokazales jakim to ty NIE-lamerem jestes, OMFG -.-
Spójrz najpierw na swoją ortografię a dopiero potem udzielaj sie na forum bo zal dupe sciska jak sie czyta tak zniekształconą polszczyznę.
A boter lepszy jest wlasnie dlatego ze podjal ryzyko i sciagnal bota. Rownie dobrze moglby zostac shackowany i miec o 100 lvli mniej od ciebie. Ale on sie nie bal i sciagnal a teraz czerpie z tego profity. To jest troche tak jak w biznesie - bez ryzyka nie dorobisz sie fortuny.