Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ares de'Buchanan
knight lvl 101 92/90 eq: najlepsze dostepne dla plebsu, w lapie SCA
Dragi DLe itp... moze ktos mi o nich cos napisac? Gdzie co, jak za ile, ile expa - dla knighta ze skillami i eq jak wyzej.
Chodzi mi o to zeby ktos mnie przekonal do tych czerwonych szczegolnie bo dotychczas solo to tylko Towerke zlootowalem :/ Nic z nich nie leci...
|
Ja ci moge napisac :< Mimo iż jestem palkiem to wyniki palow i najtow na podobnych poziomach są na DL'ach/dragach bardzo podobne. Jeśli chodzi o bicie Smoków to mamy kilka sensownych miejscówek:
- Venore dragon lair - albo resp Tower i pod towerem albo double i/lub tam obok gdzie jest drag i dl

; czekając na resp DL'i można bić sobie dragi co jest sposobem na wyjście na "+". Jest też arena z dragami która jest ulubionym expowiskiem wielu osób :-) (czesto jest też zajęta -.-)
Exp*:
Tower/under tower: szczerze mówiąc nigdy tego nie sprawdzałem ale myślę, że spokojnie można wyciągnąć 60k/h,
Double: 60-70k/h (można więcej :>),
Arena: ~60k/h,
Prawdopodobieństwo zarobku:
Spore lecz zależy od tego gdzie expimy ponieważ jeśli zabijamy więcej dragów
niż DL'i (lub nie bijemy ich wcale) to można zarobić i to nieźle. Jeśli natomiast bijemy głównie DL'e to szansa na zarobek gwałtownie spada (chyba, że mamy aktualnie farta

)
- Edron dragon lair -tutaj mamy dwie możliwości expienia: jedną jest bicie dragów i zabijanie DL'a który respi się w dziure na środku. Druga metoda polega na całkowitym olaniu dragów i skupieniu się na DL'ach [DL w dziure pod areną + 3x questowe - ropujemy je piętro wyżej aby niepotrzebnie nie tracić uhów/many

] W czasie takiego huntu prawdopodobieństwo zwrotu jest jednak niskie gdyż DL'e rzadko coś wyrzucają :/. Oczywiście możemy huncić na samych smokach jeśli chodzi nam o zarobek, DL'e to głównie zródło expa
Exp*:
Dragi + jeden DL: 60-65k/h,
Same DL'e: w okolicach 90k/h albo i więcej ale jest to spore waste ;x,
Same dragi: 50-60k/h
Prawdopodobieństwo zarobku:
Ponownie jest spore ale jeśli bijemy same DL'e to trzeba mieć farta...
- Fibula - Jedno z moich ulubionych miejsc jeśli chodzi o expienie. Znajdują się tu cztery DL'e i około 10 dragów, z czego 3 DL'e respia się w tym samym miejscu a dragi chodza w grupach po 2-3 ale po wybiciu pierwszego "full respa" mamy wszystko pojedyńczo.
Exp*:
Dochodzi nawet do 70-75k/h
Prawdopodobieństwo zarobku: Spore ze względu na ilość smoków a jeśli wypadnie coś z DL'i to jesteśmy na duży "+" (na przykład kiedyś miałem 2 DSM'y z jednego wypadu

)
- Ankrahmun - Osobiście polecam expić tylko na północnym respawnie gdyż ten środkowy jest imo mało opłacalny (choć spotykam osoby, które expią tylko na środkowym - kwestia gustu). W gruncie rzeczy najtrudniejszą sprawą jest zabicie pierwszego "full respu" gdyż potem można sobie biegać na środku respawnu (w przypadku pala, knigtci biją przy schodach znajdujących się bardziej na płn., jest tam miejsce pozwalające bić na skos :-) ) [mówie tu o DL'ach, tzn o poziomie wyżej niż poziom ze smokami

]. Czekając aż zrespi nam się górny poziom można albo bić dragi (w przypadku gdy jesteśmy sami na respie) lub zabić respa DL'i poziom niżej (lurujemy pojedyńczo pod schody i bijemy albo biegając wokół albo stojąc i lejąc )
Exp*:
100-120k/h - Taki wynik można osiągnąć będąc samemu na respie, wtedy bijemy wszystko co się rusza

80-100k/h - Taki wynik powinnyśmy osiągnąć bijąc tylko poziom niżej i wyżej, czyli w przypadku gdy ktoś był już na dragach gdy przyszliśmy
*przybliżone wyniki jakie mozna osiągnąć przy ilośći osób na serwie 900+
Myślę, że to większość sensownych miejsc do expienia na smokach/DL'ach
O lol wyszedł mi z tego taki mini-poradnik o.0 W sumie to może się kiedyś zbiore i napisze taki poradnik o expieniu

. Aha sry za ilość emotów ale ja tak po prostu mam a teraz nie chce mi się tego kasować
@Topic
Skillować, expić, skillować, expić, skillować, expić, expić, expić.....