Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mefisto
Wiec dlaczego konta w tibi sa 7-mio cyfrowe jqak wystarczylo by 24000 kont ??
|
To ja ci powiem, że tylko na tibia.pl codzinnie wchodzą ludzie z około 25 000 różnych adresów IP. Do tego dolicz, że wiele osób korzysta z sieci osiedlowych, co oznacza, że tych różnych osób jest jeszcze więcej. A przecież nie powiesz mi, że wszyscy tibijczycy to polaca! Myślę, że w sumie polaków jest nie więcej, niż około 15%, a może nawet nie ma tyle.
Po za tym tylko ja zakładałem już w sumie chyba 6 kont, z czego obecnie korzystam (i to bardzo rzadko) tylko z jednego. Reszta leży sobie odłogiem, i nawet ich numerów nie pamiętam.
Nie oznacza to jednak, że ludzie nie używają MC. Śmiem twierdzić, że około połowy zalogowanych w każdej chwili osób to drugie właśnie drugie, trzecie itd. postacie tego samego gracza. Wystarczy przypomnieć sobie, jak to czasami zdażało się, że po jakimś update przez 2-3 dni nie było MC. Nagle ilośc osób online spadała do 500-600, a przecież trzeba pamiętać, że wiele osób odpuszcza sobie zazwyczaj widząc napis "too many players online..."
Ja jednak nie używałem MC nie dla tego, że to nie legalne. Powodem tego też nie był fakt, że mam/nie mam cierpliwości, że nie chcę być bogaty itd. Nie korzystałem z MC z jeszcze innej przyczyny. Wyobraź sobie, że masz 20 UHmakerów, każdy robi po 2 BP dziennie, co przy cenie tylko 2K za bp daje 80K dziennie. Po miesiącu masz już wszystko, co tylko możliwe do zdobycia na serwerze. I co dalej? A no dalej już się nie chce grać. Jesteś najbogatszy, masz super wystawkę w domku, i załamujesz się, bo bo hacku straciłeś 1M albo i więcej. I co z tego? Załamany, bo straciłeś pracę kilku dni? Znam ludzi, którzy nie cheatowali, a tylko zaufali komuś wpuszczając go do domku i tracąc całą jego zawartość tracili ponad 1M, na co pracowali kilka miesięcy, a mimo to się nie załamywali i grali dalej.
Po prostu używając jakich kolwiek cheatów traci się masę zabawy, traci się klimat gry i szybko ucieka przyjemność z grania. Myślicie, że czemu CIPowie zablokowali możliwść grania kilkoma postaciami, nie dali światła itd? Goście mają głowy na karkach. Wiedzą, że dzięki temu ludzie będą dłużej grali, a o to przecież im chodzi, bo im dłużej grają ludzie, tym dłużej płacą.