Temat: Biblioteczka
Zobacz pojedynczy post
stary 23-11-2006, 13:08   #28
Winiak
Użytkownik Forum

Winiak's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Winiak
Profesja: Knight
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 90
Skille: 96/95
Poziom mag.: 7
Domyślny

Ksiegi Nightmare Knights
1.
Studia nad zrodlem naszych snow nie sa miarodajne. Elfy nie sa w tej sprawie pomocne i zaloze sie ze nawet nierozumieja o co ich pytamy, poniewaz ich sny sa tak rozne od naszych ze prawie niema punktow wspolnych. Niektore z naszych snow sa prorocze i sluza wielka pomoca w walce ze zlem. Niektore z nich sa tak mroczne i rozpaczliwe, ze niszcza moralnosc sniacego. Inne sa kuszace i zle, probuja sprowadzic sniacego na mroczna strone (Mocy. Tylko slabi modla sie o ta pokuse i to czyni sprawdzian dla kandydatow waznym. Tak wiec bedziemy kontynuowac uzywania snow jako przewodnikow aby pozostac czujnym przez wzglad na nasze dusze i ducha.
2.
"Wyzwanie snow" jest juz ukonczone. Jestem zadowolony ze jestem juz czlonkiem, watpie zebym nawet ja dal rade przejsc ten test. Wszelako wiekszosc problemow wydaje sie rozwiazywanych przez umysl, demony sprowadzily na mnie strach przed smiercia. Moze powinnismy dodac cos takiego zeby sie upewnic ze nikt nie przejdzie testu tylko dlatego ze ktos poda mu sposob dzialania testu, ale dodanie garsci poteznych stworow wyglada mi na szalenstwo. Jakby sam Hugo niebyl dosc grozny!! Zastanawiam sie gdzie ta potega nas zawiedzie...
3.
Banorze slawie twe imie.
Badz przy mnie w czasie bitwy.
Badz moja tarcza, bym mogl bym byc twym mieczem.
Bede czcil boska iskre w mej duszy.
Niech rozkwita i rosnie.
4.
Mistrz snow wycofal sie w swiat za kurtyna swiadomosci, nie moge go dosiegnac, teraz ostatni dwor snow jest stracony na rzecz sil zla. Zapieczetowalem grob Goshnara i nikt nie dostanie sie do lezy bez wiedzy o naszym sekrecie. Sprobuje uciec do knightwatch tower i czekac na sniacego posiadajacego klucz , tak ze bedziemy mogli podrozowac jedna ze sciezek snow w bezpieczniejsze miejsce by sie przegrupowac i przygotowac kotratak. obawiam sie ze musimy rekrutowac nowych a jest tak niewiele czasu by ich wytrenowac. Mam nadzieje ze Taciror nie zmarnuje naszych ostatnich sil na prozny atak na ruthless seven. Nasz zakon (szyk?) nie zostal nigdy prawdziwie odnowiony po stratach jakich doznalismy w wojnie przeciw Goshnarowi i jego hordom nieumarlych. Teraz gdy nasi liderzy i najlepsi wojownicy zostali zgladzeni przez demoniczne sily niemamy szans przeciw naszym wrogom. Nasza jedyna nadzieja jest zebrac nowe sily i odbic komnate snow. Oczywiscie znam odpowiednia metode by rozpraszac Hugo wystarczajaco dlugo by go ominac. Wazne by Mistrz-snow nauczyl nowych rekrutow starych sciezek i sztuki podrozy-w-snach. Potrzebujemy przywodcy dla naszej sprawy i to potrzebujemy go szybko. Bez wodza zawiedziemy i upadniemy. To bez znaczenia kto wyniesie kroniki koszmaru (nightmare) poza leze i niemam pojecia gdzie je ukryje. Walczyli o potege i autorytet ale jednosc jest kluczem do sukcesu. Caly nasz zakon (zgromadzenie ) jest zbudowane na jednosci. Wszystkie nasze rytualy i procedury sa oparte na jednosci i dzieleniu sie, niemozna ich tak latwo zniszczyc.

6.
Proroctwa w naszych snach staja sie bardziej mroczne z miesiaca na miesiac. Medrcy interpretuja to jako znak upadku naszego zakonu. Jesli to prawda, moge miec tylko nadzieje ze swiat zapamieta nas i nasza walke z wdziecznoscia a ludzie beda mieli serce by kontynuowac nasza walke w jakis sposob.
7.
...wyslij Almura z nowymi rekrutami do mistrza snow. Jesli zdolaja przejsc test sa godni by stac sie Nightmare Knights. Niesadze zeby Dream Challenge ( Wyzwanie Snow) bylo zbyt trudne. Musimy trzymac nasze standardy nawet w tym czasie desperacji, gdy wrogowie rosana w sile , a my slabniemy! My...
8.
To niezawodnie taraz. Jestesmy zgladzeni. Nie mam serca by powiedziec o tym pozostalym braciom i siotrom, ale sny sa jasne jak rzadko wczesniej: nasz zakon zostanie starty reka czasu juz niedlugo. Ale jest nadzieja. W tym samym snie ktory zapowiedzial nasza zaglade zawarto obietnice. W najmroczniejszej godzinie Tibi nasz zakon powroci by raz jeszcze stanac naprzeciw sil zla, a nowe pokolenie poprowadzi zakon do chwaly wiekszej niz kiedykolwiek. Niech ci ktorzy przyjda nie padna ofiara tego samego zla co my.
9.
115 jedzenie
5000 runy i potiony
4205 ekwipunek
3789 bron i naprawy
40 10x4 pochodnie na Dream Challenge
355 amunicja
4000 ksiazki i papier
10.
Czas wojny jest na wyciagniecie reki. Wreszcie staniemy naprzeciw Goshnara Zlego. Czlowiek ktory byl dawniej znany jako moj brat zdradzil nasz zakon, ludzkosc i bogow. Ukazemy go i jego przeklety sojusz. Teraz niema juz odwrotu. Bedziemy walczyc ! Istnieje juz tylko smierc lub zwyciestwo. Poddac sie lub uciec to niemozliwe! Nawet jesli siodemka jest po jego stronie to zwyciezymy, nawet jesli wszyscy zaplacimy zyciem.
Niema litosci dla zla!
Z mieczem i magia,
Z honorem i cnota,
Za Krola i ojczyzne!
11.
Za nasze zaslugi dla krola i ojczyzny krol ngrodzil nasz zakon ziemiami wschodnimi. Miasto pod naszym protektoratem rosnie i niedlugo bedzie tak wielkie jak stolica. Ale jest jeszcze duzo rzeczy do zrobienia i masa stworow do wytrzebienia by zaprowadzic pokoj na tych zielonych polanach. Onegdaj Falnus szczezl i musielismy pogodzic sie z jego smiercia, prawdopodobnie zamordowalo go bractwo. Oczywiscie nawet tak potezny mag mogl niedac rady tak wielu groznym stworom jak Giant Spidery, ktore nadal przemierzaja te polany. To wielka strata dla naszych badan w sztuce leczenia i strata wielkiego czlowieka
12.
Wyzwanie snow jest zbyt latwe. Wszystkie zagatki moga byc rozwiazane poprzez glowkowanie, obserwacje i wiedze o naszych sciezkach. Konklawe zdecydowalo o dodaniu prawdziwego zagrozenia do testu by stanowil prawdziwe wyzwanie. Glownym problemem jest teraz Krag Ż. (Circle of L.) Od kiedy czesto wymaga misji od kandydatow ale to sie szybko zmieni kiedy stwory zostana dodane przez konklawe. Mysle ze rycerze ktorzy tesknia za tym rodzajem wyzwania dostana wiecej niz przypuszczali.
13.
Trener fechtunku nie jest zadowolony z postepow jakie robia magowie. Ciala magow i druidow nie sa dostatecznie wytrenowane by przetrzymac jego lekcje tak dlugo by sie czegos nauczyli.Z drugiej strony rycerze i palladyni zbyt wona przyswajaja magie. Wiec bedziemy kontynuowac pomysl czterwch drog i porzucimy idee rycerzomaga. Byc moze w przyszlosci znajdziemy sposob na polaczenie umiejetnosci wladania bronia z magicznym potencjalem.
14.
Czarodzieje uwazaja ze Knights Watch Tower to potezne narzedzie dla naszego zakonu. Nie bardzo rozumiem o czym oni gadaja ale konklawe zobligowalo ich do przeznaczenia wiekszej ilosci naszych zasobow na budowe wiezy.Osobiscie uwazam ze idea budowy naszej bazy tutaj , z dala od miasta, jest zla, bez wzgledu na to co podpowiadaja im sny.Nie widze tu nic do obrony i mysle ze jesli jest tu cos czego mamy bronic to tylko sciagamy niepotrzebna uwage na ten rejon. Osadnicy juz zbudowali maly przyczolek na polnac stad a jest nas za malo by strzec ich i tego miejsca.
15.
Powrocili dzis zwiadowcy z miasta minotaurow.Tak jak powiedzialy nam sny , minotaury to nie nasi prawdziwi wrogowie. Stoi za nimi sekretna moc podjudzajaca ich do atakow i zatruwajaca serca nienawiscia do innych ras.Ktos lub cos ich uzywa.Ich ataki sa dywersja przed czyms daleko bardziej broznym i przerazajacym lecz nasi sniacy (dreamers) nie potrafia odgadnac prawdziwego powodu. Uwazam ze wazne jest by ukladac sie z wysokiej rangi minotaurami w sprawie pokoju. Jesli nie przestaniemy trwonic zasobow w tej bezzsensownej wojnie nie bedziemy gotowi na prawdziwy atak nieprzyjaciela.
16.
Wreszcie zamknelismy Hugo w lochu! Bestia w szale zabila dwoch z nas. Po dlugim i bolesnym polowaniu czarodzieje przycisneli Hugo przywolanymi smokami ktore zajely go wystarczajaco dlugo by przygotowac pulapke. Gdy Hugo poszedl za "przyneta" druidzi otoczyli go krzewami i otoczyli ziemia. Teraz bestia jest uwieziona i niech Fanor,Uman i Banor dadza nam sile bysmy go utrzymali w zamknieciu. Nasi rekruci beda mieli ciezki orzech do zgryzienia by przejsc test Hugo ktory zostal stworzony wokol niego.
17.
Zaminilismy ten odlegly monastyr w mala fortece by strzec naszych nowych sekretow. Duzo mozemy sie nauczyc a teraz rozumiemy tylko niewielka czesc elfickich sekretow.Nasze sny nie sa tak jasne i odswiezajace jak opowiadaly elfy , lecz sa pelne zlych omenow.Musimy sie nauczyc by interpretowac je adekwatnie.Zielone pola ktore obralismy za siedzibe sa pelne niebezpieczenstw i juz niedlugo dopuscimy wojownikow do naszego stowarzyszenia.Niektorzy sugeruja by stworzyc zakon by bronic naszej sprawy. konklawe przedyskutuje to na nastepnym zebraniu.
18.
Tropilismy corke Goshnara do bram carlin lecz dalej zniknela.Oczywiscie nie otrzymalismy pomocy od"autorytetow" wiec mysle ze mogla sie tam ukryc.Wydaje sie ze Brotherhood of bones ma tam swoich agentow.Uwazamy ze nie poznala jeszcze sekretow swojego ojca. Jej magiczne sztuczki wydaja sie calkiem normalne.Nie umiem powiedziec czy pogloski ze jest w ciazy sa prawdziwe.Jesli tak , nie mozemy nic powiedziec o ojcu dziecka.Konkludujac Goshnar sprzymierzyl sie ze zlem ktorego musimy sie najbardziej lekac. Wiec Fermuba musi byc odnaleziona.

Dzienik Krendoraka
ostatniego z Nightmare Knights

Staralem sie odnalesc sekret moich mistrzow lecz zawiodlem.
Przeklete smoki mnie nabraly!
Ucieklem ale wiem ze jestem smiertelnie ranny.Nawet jesli sie stad wydostane nigdy nie zrobie tego dla Knights Watch Tower by uzyc ich sekretow do uzupelnienia zapasow. Teraz , kiedy Camdrek jest martwy nigdy nie bede w stanie jej otworzyc...
...Jest tak goraco...Niech bogowie mi przebacza ze zawiodlem...

Ksiegi z Domku Nekromanty
5.
Niemoge pojac jak ozywiac smoki i inne stwory. Jestem pewien ze sekret ukryl starozytny zakon zaraz po pokonaniu Goshnara. Jestem rozwniez pewny ze "cos" zwane "nektarem nekromantow" jest sednem do odnalezienia tajemnego wejscia do Pits of Inferno. I jaki jest sens frazy " nakarm potrzebujacych" ktora odkrylem w starozytnych zwojach mojego bylego mistrza, nim je ukryl przedemna. Musze je odnalezc lub odkryc sekret samemu. Nigdy niepodziele sie moim sekretem i sukcesem z bractwem, ale teraz kiedy przywolanie Urgitha poszlo zle musze spedzic zbyt duzo czasu na walke z nieumarlymi ktorzy wymkneli sie spod kontroli. ale teraz, po tym wszystkim co zrobilem by stac sie nowym krolem nekromantow, nie poddam sie. Nigdy! Tajemnica smierci bedzie moja. MOJA!

Jak przywolac laga
Napisane przez CIP Soft <;]>

List
Drogi Murielu!
Moj uczen zachowuje sie dziwnie.
Boje sie ze ma w umysle jakies zlo.
To on musial ukrasc te ksiazki o nekromancji ktorych szukalismy ale niemam jeszcze dowodu.
Dzieki bogom ze nie wie jeszcze nic o fonntannie zycia i jaskiniach piekiel
Wysle Laira do miasta niedlugo dopoki sadze ze grozi jej niebezbieczenstwo jesli mam racje wzgledem Porgola.