Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kg24
Oto wymyślona przeze mnie postać. Powstała poprzez moją fascynację kulturą średniowiecznej Japonii, filmami Akiro Kurosavy i Mangą :
Samurai :
Wojownik, który po wykupieniu promocji przekształca się w ninję ( albo jesli komus to nie odpowiada to Grand Samurai, Elite Samurai, czy cos w tym rodzaju..............w końcu samuraj i ninja to dwie różne rzeczy .......chociaż.........)
Jest szybki, posługuje się tylko mieczami. Zwłaszcza kataną, którą niestety w tibii osłabiono.( powinna to być jedna z najlepszych broni ) Nie może używać tarczy Ja wprowadził bym do gry jeszcze nowe bronie :
wakizashi, tanto, naginata, itd. a katane bym ulepszył. Można by było wprowadzić do gry także poswięcenie broni, które kosztowałoby 200k, było by dostępne tylko dla Ninja. Dawałoby dodatkowy atak i obrone jednej z wymienionych przeze mnie broni, ale broni tej nie można byłoby już potem nigdy zmienić.
Samurai mógłby osianąć maksymalnie 7 magic level. Co do rónów to nie mógł by robić uhr'ów. Można by było także wprowadzić nowe czary takie jak:
magic shuriken attack - cos mocniejszego od hmm.....deszcz zabójczych gwiazdek..........5 magic level
moon attack - atak pod osłoną światła księżyca dostępny tylko na zewnątrz i w nocy. Dawałby większe obrażenia przez 2 minuty.........7 magic level
Dark Assasination - samurai mógłby w nieoswietlonych pomieszczeniach posiadać lepszą obronę przez 2 minuty.........6 magic level
Co do czarów juz istniejących postać ta potrafiłaby także rzucać intense healing.
Samurai mógłby blokowac bez tarczy 3 potwory na raz, ale za to mialby mniej hp niż knight, a także wolniej by się regenerował.
|
Ja opracowałem samuraja już jakiś czas temu na innym poście

(bodajże gdzieś w 'Potwory')
Dodatkowo dodałbym bajer: Jak samurai umiera zwiększoną szansę na stracenie sprzętu (pomijając miecz) ale za to traci mniej expa i skilli. Śmierć wojownika to zaszczyt dla samuraja.
Ponadto dozucił koniecznie moją ulubioną Daikatanę. Oburęczny potężny swordzik dostępny tylko, na najcięższych questach. Gdzieś wysoko w górach w końcu dochodziło by się do małej chatki podobnej do Dojo, gdzie nie byloby juz potworów i tam by sobie lezał mieczyk.
Ponadto by zostać Samurai trzeba by najpierw być knightem i zrobić odpowiedni quest. Wtedy mozna awansowac. Potem pacc moglby jeszcze wykupic sobie promocje do 'Legendary Samurai'