Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz
180 rp
Expi zazwyczaj na wrl dragon lair teraz moze goroma...
Hity sa male? 100 pall wali 180 z bolta w dragi .... zalezy od dista na pewno nie sa tak duze jak knighta....
|
Hahaha, od kiedy dmg zależy od lev? hueauhea
Cytuj:
Na dlach jest tak
Ds'y + hmm + zazwyczaj drugi pall
Ds'y ihasz a hmm + bolt jak sam lub bolt + bolt z drugim palem albo z hmm jak kto woli ;]
DL solo
Hmm + bolt najlepsza jest do tego deeper fibula dobrze sie tam biega
|
Dle się leje albo z blokerem albo solo. 100 rp jest w stanie ubić każdy spawn dli w Tibii (ofc oprócz ekstremy jak Kharos czy Deep goroma). O tym ze ktoś blokuje dsami, iha je i klepie samymi boltami w 2 pallys jeszcze nigdy nie słyszałem
Cytuj:
Bloker
Zazwyczaj bierze sie 2-3 palkow to wtedy sie oplaca bo dla shooterow mniejszy waste a wychodzi mniej wiecej to samo co z sorcem, ale z kolei nie to samo co z 3 sorcami.
|
Taa, i z tymi 3 palkami ciekawy jestem jaki będzie podział loota. Każdy dostanie gównianą kasę, a shooterzy jeszcze na dodatek gównianego expa. Jeśli paladyn idzie na mocniejsze potwory pokorju demca (na niższych lev ofc) to tylko w towarzystwie maga. Mało który bloker weźmie 2x 80 rp na demce. 100 MS powinien zadać więcej dmg niż oni obaj. A we 2 z blokerem to sobie pally może łazić na hero, bk, dl (ofc na odpowiednich lev i dist) czy np. wrl (na wyzszych lev +).
Cytuj:
SD
Kazdy zna moc tej runy. Moim zdaniem knight jest uposledzony pod tym wzgledem. Moze tylko exori i musi naladowac mane a sd zada wiecej obrazen. Przydaje sie przy pkowaniu wojnach i w ogole sd to sd- tego nie trzeba opisywac.
|
A który paladyn lub mag używa sd do normalnego, regularnego expienia (nie mówię o huntach wrl czy demce)? A który knight używa exori podczas expienia? Załeżnie od miejscówki, ale większość.
Cytuj:
Hunty rzadko kiedy sa z jednego palla bo jest to waste chyba ze bloker ma sca/ sov lub cos lepszego ;].
|
Paladyn na 100 lev waląc bolt + hmm prawie co każdą runę zabije dl szybko. tak szybko, że bloker (załózmy ze mu ktoś blokuje) będzie happy z huntu, nawet jak nie ma sca ani sov'a.
Cytuj:
Pal wcale nie jest uposledzony, po prostu mage zostaly skoksowane...
Knight musi klepac cyce dwarfy zolwie
a palem co? mozesz isc na to co knight plus poh dragi (knightowi oplacalne dragi sa dopiero z sca/sov) Pal praktycznie nie traci uhow wszystko leci z mf'ow wylootujesz k-arm z gs'a i juz ci sie splaca hunt, chyba ze duzo boltow juz zwastowales czytaj okolo bp, ja na pohu trace malo manasow zazwyczaj ide juz na poh z pelna mana co umozliwia dlugie expienie.
|
Palek jest lepszy na potworu średniej klasu (pokroju drag-gs lub coś koło tego). Kina zyskuje przewagę na potworach słabszych- cyclopy, turtles, scarabs..... itp.
Cytuj:
To, ze expiles na edron lair 2h to znaczy, ze albo miales super resp albo waliles na full defie i zabijales dl'e z boltow ;] Ja tam moge expic dluzej plus walac single spawn dl;a
|
Expie tam od 70 lev (zasadniczo) i tak było zawsze. 2k boltów= 2h (coś w granicach 90k+ expa, teraz więcej) w kilku wersjach- tylko smoki, smoki + single dl pare razy, smoki + single dl jak tylko się zrespi, dle na quescie + smoki podczas czekania na respa. I nigdy z tym bp boltów dłużej nie posiedziałem niż 120 min.