Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
pierwsze ale jakze wazne zastrzezenie
omawiana przeze mnie metoda to tylko i wylacznie bruteforce
przeprowadzilem maly experyment
probowalem shakowac swoje konto poprzez tibia.com
i rzeczywiscie tak jak przedpiscy zauwazyli
nie ma tam zadnego zabezpieczenia odnosnie ilosci wprowadzonych blednych hasel
zmodyfikuje wiec swoje obliczenia
zakladajac ze czas wykonywania skryptu na stronie wynosi 20 ms
ilosc wprowadzonych hasel na sekunde wynosi 50
a wiec 587 202 560 hasel mozna wprowadzic w 136 dni
oznacza to iz statystycznie haslo skladajace sie z 8 znakow (liter i cyfr) mozna zlamac w 2 miesiace
jednakze, uzywajac w hasle takze znakow specjalnych (!@#$%^&*_+|}{":?><) mozna ten czas wydluzyc dwukrotnie
biorac takze pod uwage dosc czeste zmiany hasla przez uzytkownikow
i wykonujac kilka obliczen statystycznych i zaokraglajac wynik(nie bede przytaczal jakich bo duuuzo tego) mozna stwierdzic:
sredni czas na zlamanie hasla skladajacego sie z 8 znakow (litery, cyfry, znaki specjalne) wynosi ok 1 roku
oczywiscie nie jest wziety pod uwage fakt, ze po pewnym czasie CipSoft zorientuje sie, iz ma doczynienia z hakierem i zablokuje dostep z tego adresu ip
nie liczylem jeszcze ile wynosi czas zlamania hasla, w przypadku uzywania malych i duzych liter w hasle
w przyblizeniu czas wydluzy sie dwukrotnie
podsumowujac
sredni czas zlamania hasla wynosi 2 lata
gra nie warta swieczki
|
yyyyy , powiem szczerze że ty ( lub gość c oto obliczył ) miał na pewno 6+ z matematyki , ale wracajac , częstym błędem jest robienie podobnego hasła jak acc number ( podobnie jak ja kiedyś) ściaganie różnego rodzaju Syfu ( jak ja kiedyś... ) a wpisywanie byle jakiego hasla typu "mc425afcc" nas nie uchroni całkowicie , gdyż bedzie je tak samo łatwo wyryćjak hasło typu " Fortepian33 " ale takie hasło w tej metodzie jest dłużej wyszukiwane niz " Fortepian " , a więc zalecam robić jakiśwyraz łatwy do zapamietania , i jakąś cyferke na końcu lub na początku , a co do tych tibii GG , Botów , ale niesłynnej TBI , programy dla cieci ( gdyby głupota ludzka potrafiła latać 99.999999& tibijczyków było by mistrzami świata w lataniu ) a zresztąpo co se psuć abawe takimi programami ? ktoś mi kiedys powiedział " jak se ściagniesz TBI , zostawisz w podziemiach Fibuli z rotami na jakieś4-5h , z 12 lvl-em , to wrócisz do postaci z 22 lvl , " a po co to komu ? po co se psućzabawe z gry , jak ja wole mieć satysfakcje z tego ze sam zarobilem na takiego Crown Arma , bądź royal helma , ( chyba za bardzo odbiegłem od tematu )
Pamiętajcie dzieci ! nie ściagajcie żadnych programów cheatowskich , bo niedość że możesz zostać hacknięty , to i twój komputer może sie staćkupą złomu ,
( Gdyby głupota ludzka potrafiła latać .... ale nie potrafi.... )