Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GiantSpider
Glownym powodem niezbalansowania profesji jest ten kretyński exori mort, który zabiera tylko 20 many a daje obrażenia równe prawie połowie sdeka! Przeciez to istny kretynizm zeby za tak mała cenę walić po 200 na 100 lvlu za prawie każdym razem trafiając i do tego jeszcze co jedną sekundę! Dlatego wlasnie sorce/druty sa teraz lepsze. Zeby wyrownac profesje wystarczy podniesc ilosc many wymagana na strzal z exori mort. Wystarczy ze cipsoft ustawi powiedzmy 50 many zamiast 20 many i juz bedzie dobrze. Przestawienie ilosci many z 20 na 50 chyba nie zabierze cipom az tak duzo czasu?
Tibia jest teraz strasznie wypaczona, bo sorc i drut zabijaja kazdego potwora z exori mort szybciej i taniej niz knight z broni.
A co do paladyna i knighta to mysle ze sa rowni bo knight ma lepszą obrone a paladyn ma lepszy atak. Szybkość expienia także podobna, co najwyzej z minimalnym wskazaniem na pala. (bolt zadaje wieksze obrazenia w potwory mocno opancerzone i z dobrym defem oraz wieksza sila magii) Teraz trzeba tylko pogorszyc oplacalnosc mortów i bedzie gites.
|
Zastanów sie co ty piszesz co w ogole do tego ma exori mort. Zgadzam sie z tym ze jest silne itp ale ma zasieg 1 kratke. Watpie ze sorcowie ida na dla i stoja od niego 1 pole i wala z mortów bo szybko by im mana poszla.
2 sprawa bolt ma 30 ataku co jest rownoznaczne z two handed swordem (-) def. Czyli Knight zakladajac juz Fs-a ma wiecej ataku + shield niz pal.
Sam gram palkiem i tez uwazam ze strasznie go zpieprzyli ale Cipsoft widzi to troszke inaczej. Przykład.
Knight wali z meele 200+ za cene kupienia broni lub gdy jest na silniejszych potworkach Uh
Sorc/druid wali co prawda 2 razy wiecej z SD ale koszty tego sa duze dlatego zeby sorcowie na lev nizszych mogli expic dostali wandy. Jezeli ktos gral wczesniej pamieta jak to jest gdy 5 min lejesz Warriora z meele.
Palik natomiast idzie inna droga. Wali co prawda mniej niz knight ale + to dystans. Wali polowe mniej z magi ale przezciez ma meele. Wiec patrzac na to z neutralnej strony wychodzi na to ze palik jest najlepszy, jednak w praktyce jest inaczej.
Jak zawsze w moim stytlu nie przkeazałem tego co chciałem do konca i bedzie duzo ale

ale w tracie mam nadzieje oswieci mnie i wiecej napisze.