Zobacz pojedynczy post
stary 26-11-2006, 14:27   #51
Zotemut
Zbanowany

Zotemut's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dolor Pokaż post
Ludzie czasami przesadzaja.
Nie znam osoby ktora gra tak w jakas gre ze zaczyna jej sie mylic z realnym swiatem. Poprostu media nie maja co napisac szukaja winnych i w wiekszosci wypadkow gdy osoba ktora popelnila morderstwo i jest jeszcze w mlodym wieku i media nie wiedza co bylo tak naprawde przyczyna to zwykle lubia sobie powiedziec ze powodem sa gry.
Ale z drugiej strony czy nie maja racji?
Wydaje mi sie ze wiekszy wplyw na agresje maja rzeczy sprowadzane zza zachodniej granicy czyli np rozne walki w klatkach itp. Zreszta z tego co widze np. w moim gimnazjum to jesli chodzi o agresje to bardziej maja wplyw tak zwani kibice ktorzy lubia narozrabiac. Zaczyna sie od chodzenia na mecze itd a pozniej jesli osoba jest naprawde zawzietym kibicem zaczyna sie w niej rodzic milosc do wlasnej druzyny. Taka milosc do druzyny nie jest niczym zlym jesli jest ona ograniczona. Duzo chlopakow w moim wieku mlodszym i starszym jest zwykle zafascynowana bijatkami i wydaje mi sie ze to sie moze wlasnie brac z niektorych gier lub filmow w ktorych aktorzy sie niezle bija lub wlasnie w grach komputerowych. Wiec tez znow nie mozna powiedziec ze gry sa takie niewinne bo maja tez wplyw na to poniewaz osoby chca sie upodabniac do swoich bohaterow. Taki bohater zwykle wykonuje super ewolucje i umie sie zawaliscie bic.
Wiec mozna powiedziec ze na agresje maja wplyw nie tylko gry ale otaczajace nas srodowisko.
ja znam. Koles gonil mnie z siekiera i powiedzial zebym sie uhcal -.-
Zotemut jest offline   Odpowiedz z Cytatem