Cytuj:
Wydaje mi sie ze wiekszy wplyw na agresje maja rzeczy sprowadzane zza zachodniej granicy czyli np rozne walki w klatkach itp.
|
Racja ponieważ agresja rodzi agresję, ale tu raczej chodzi o to dlaczego w ogóle takie walki w klatkach mają miejsce.
Cytuj:
Zreszta z tego co widze np. w moim gimnazjum to jesli chodzi o agresje to bardziej maja wplyw tak zwani kibice ktorzy lubia narozrabiac.
|
No właśnie tylko dlaczego ci kibice lubią narozrabiać. O to w tym chodzi.
Cytuj:
Zaczyna sie od chodzenia na mecze itd a pozniej jesli osoba jest naprawde zawzietym kibicem zaczyna sie w niej rodzic milosc do wlasnej druzyny. Taka milosc do druzyny nie jest niczym zlym jesli jest ona ograniczona.
|
No więc jak kocham swój klub to jestem jakiś niebezpieczny? Musze tą miłość jakoś ograniczać bo stanowię zagrożenie dla innych?
Cytuj:
Duzo chlopakow w moim wieku mlodszym i starszym jest zwykle zafascynowana bijatkami i wydaje mi sie ze to sie moze wlasnie brac z niektorych gier lub filmow w ktorych aktorzy sie niezle bija lub wlasnie w grach komputerowych. Wiec tez znow nie mozna powiedziec ze gry sa takie niewinne bo maja tez wplyw na to poniewaz osoby chca sie upodabniac do swoich bohaterow. Taki bohater zwykle wykonuje super ewolucje i umie sie zawaliscie bic.
|
Obejrzałem wiele filmów tego typu, grałem w te takie gry i jakoś jeszcze nie miałem chęci się do kogoś upodabniać ani nic rozpierniczać.
Ogólnie przeczytaj sobie 'referat' Gremlina parę postów wyżej ;p
Myślę że po nim można było śmiało zamknąć temat.