Zobacz pojedynczy post
stary 26-11-2006, 22:41   #46
lubo
Użytkownik Forum

lubo's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Schfiftyfive
Świat: Selena
Poziom: 75
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GiantSpider Pokaż post
Nalezy pamietac o tym ze jak druid leczy knighta za pomoca exura sio to jest jego loot bo wtedy nie expi. Nalezy pamietac o tym ze mlvl rosnie zawsze przy expieniu, a im wiecej uzywamy manasow bez mana shielda tym lepiej rosnie. Nalezy pamietac o tym ze exp z summonami sux. Nalezy pamietac o tym ze ds zostanie zabity przez dl w gora 10 sekund i trzeba stawiac nowego. Nalezy pamietac o tym ze summony sa wolne i chodza tylko po 1 poziomie.
Zrozum ze normalne PG polega teraz na walce solo a nie w druzynie. Twoj styl gry nie jest ani dobrym expem ani dobrym lootem. Mozna isc na slabsze potworki ale bic samemu i wtedy wyjdzie zarowno pod wzgledem expa jak i loota i nie trzeba czekac na drugą osobę.
Nie mam zamiaru sie z nikim klocic o to czy tibia jest gra druzynowa czy nie. Moim zdaniem nie jest bo w przeciwienstwie do wielu innych rpg kazda profesja jest tutaj samowystarczalna. Oczywiscie hunty z przyjaciolmi dostarczaja wiecej przyjemność ale mi chodzi konkretnie o szybkie zdobywanie kolejnych poziomow. Bawic to sie mozna tez na rooku. (przyklad - sunrise)
Po prostu nie oplaca sie isc na dragony zeby miec 30k/h i 2k zarobku skoro mozna isc na tomby i miec 50k/h i 1k zarobku. Czaisz?

No to jest loot druida bo zaden normalny gracz nie bedzie tracil czasu na leczenie kogos za darmo. A jak druida to raczej waste dla knighta (co najwyzej wyjdzie na 0 jesli swiat jest mlody i dragon shield chodzi po 10k ) i sie nie oplaca. Lepiej jakby sobie poszedl poexpic np na elfach.
Nie mam knighta ani druida. DSy sa po to zeby zdjąć shield monsterowi, DS'y sa wolne? ok sa wolne, no to postaw zerka na dl'u zeby Ci zdjal shield skoro taki madry jestes. DS padnie w 10 sec, 10 sec = 5 tur, wiec 5x musi go hitnac, knight ma spell exeta res, a druid mas healing, wiec moze go uleczyć. Pozatym są jeszcze takie runy jak Intense Healing, więc DSy mozna uleczyc. Expa duzo nie bedzie, ale przeciez nie chodzi tu o exp, bo gdyby o exp chodzilo to by druid poszedl sam huncic dragi albo cos innego, DS'y maja tylko zdjac shielding danego monstera.
Pozatym 1 UH = 150 gp; dobry druid leczy troche mniej albo tak samo ile knight jesli sie UHnie. powiedzmy ze mf daje srednio 100 mp, wiec co bardziej sie oplaca uzyć? Gdyby knight używał UHów to by wyszło taniej wg. Ciebie? Pomysl jak by knight zabijal hydry sam a jak z pomoca 2x DS... i dopiero pozniej postuj.
A i jeszcze jedno, gdy spadnie knightowi jakis loot, to musi go sprzedac, a tak daje go poprostu druidowi (wyłączając możliwość sprzedawania tego itema u djina).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN Pokaż post
I tu jest błąd Cipsoftu. Rozumiem różdżki i visy, ale to nie powinno zrobić z maga super-silnego knighta z małą liczbą hp. Wolałem czasy, gdy mag bił głównie runami.
Tak, a Ty pewnie postacią magiczną wtedy nie grałeś?

I co do tego, że knight (nie mam tu na myśli jakiegoś 15 lvl) hita paladina w p-armie (i jeśli nie ma np. c-legs, dh, itp.) za 30-40 się zgodzić nie mogę, ponieważ miałem kiedyś 42 rp i wiem jak mnie qmpel (około 50 lvl, knight, z marnymi skillami) siekał po 50-70 a czasem nawet więcej..

Pzdr,
Lubo.

Ostatnio edytowany przez lubo - 26-11-2006 o 22:55.
lubo jest offline   Odpowiedz z Cytatem