pitt6ull nie przekonales mnie

Uwazam ze mozesz mylic szwedow z mniejszosciami etnicznymi i emigrantami

Dla mnie szwedzi to Vany, Joppe, Ryan, Tok Morgan, Travlig, Centurion, Nahika przynajmniej "polowicznie". Sa zawsze weseli i skorzy do pomocy bez wzgledu na to czy jest to skarcenie prostaka czy quest.
A teraz obraz polaka moimi oczami (i napewno tak nas widza inne nacje) - agresywny zlodziej nieznajacy jezykow i ogolnie zle wyksztalcony i zle wychowany, zdrajca . W zasadzie zna kilka zwrotow tibijsko/ angielskich: leave, hunted, my pro is...,Fuck, . Jak nie moze wygrac w walce to bedzie wyzywal i spamowal. Jezeli dopuscic zeby polacy przejeli kontrole nad serweren to zapanuje totalny chaos. (bo kazdy HL ma kolegow z klasy ktorych bedzie ochranial - patrz Xarabek)
Upraszczam i uogólniam - oczywiscie ze tak ale powiedz czy twoje odczucia sa naprawde inne niz moje ? Zdarzaja sie mili oczytani i wyksztalceni ludzie z polski, ale 80% szwedow mi znanych wlasnie taka jest i moze 20 % polakow. Od pewnego czasu zaczalem sie zastanawiac skad to sie bierze i mam na to nawet wlasna teorie.
- Fatalna edukacja w naszych szkolach - przeciez nawet moim kolegom konczacym Uniwerek zdazalo sie miec temat pracy dyplomowej : costam costam w budowie karmnika na kiedunku Praca Techgnika - przeciez to kpina z tytulu naukowego ! O gimnazjach i liceach nie zamierzam nawet wspominac bo wszyscy wiemy jak jest.
- Zakompleksienie wynikajace z tego ze jestesmy tu i teraz, z naszej biedy wzgledem reszty swiata braku perspektyw i umiejetnosci plynnego komunikowania sie z kimkolwiek kto nie jest polakiem. (czesty problem rowniez z polszczyzna- rozmowy w stylu "ej" no, plaxx, daj.)
Rodzi to agresje z wszystkimi konsekwencjami.
Joppe ( Don Zasa) ma z 19 lat i moze zakladac rodzine bo go na to stac, szkole skonczyl, pracuje i ma na chleb dla rodziny. Ryan zamierza studiowac a po studiach zostac policjantem i zrobi to. W polsce jest to malo realne zeby spokojnie utrzymac rodzine w wieku 19 lat lub po studiach zostac policjantem.
wniosek- winna jest co - polska

, czy to sie zmieni - nie
I jeszcze jeden krotki przyklad ktory wprowadzil mnie w stan opadu szczeki.
Szukalem klucza do mad mage room questa ktory jest w Mintwalin, wiec zeby sie do niego dostac torowalem sobie droge przez minoski. Slysze ze ktos wola "kto tu jest" wiec odpowiedzialem na priv ze jestem tu i szukam klucza. A odpowiedzi oczywiscie po polsku uslyszalem miedzy innymi ... kurwa s*******aj, wy*******aj, jebany i takie tam przyjemnosci. Wiedzialem ze to dziewczyna i znajoma milych, kulturalnych i na poziomie ludzi jak Tass wiec skopiowalem i przeslalem to Tasowi zeby zobaczyl jaka jego "RL best of the best " jest naprawde i pewnie cos jej powiedzial bo przynajmiej mnie nie zaatakowala.
Teraz tak - pomijam to ze tak sie nie mowi do vice lidera KOOLER bo to niebezpieczne , ale tak nie nalezt sie zachowywac bedac uczniem w zawodowce przy poprawczaku a co dopiero 18 letniej "laska" Wiele slyszalem wiele tez mowilem jak bylem kapralem w desancie ale takiego skumulowania prostactwa nie znalem - szok !
Tego samego dnia zrobilem z Tassem ten quest i dzieki bogu panna Lady of costam nie miala uhow, bo nie lubie przebywal w towarzystwie ludzi ktorzy tylko silniejszych szanuja.
I ta laska z dobrego towarzystwa niech bedzie podsumowaniem mojego toku myslenia.
ps
Nie odczytaj tego tak ze uwazam ze szwed jest ok a polak be, bo mam kilku znajomych z poski ale jak gram nubcharem i ktos pyta czy PL to wole nic nie mowic albo powiedziec ze swe
I pamietam jak pomogles mi w zrobieniu Orc Fortress quest i jak sie pomylilem i zamiast bp manaskow dalem Ci empty bp i jak mi bylo pozniej za to wstyd - sliczne dziekuje za to dla CIebie na tym forum

Niestety wraz z wyprowadzka takich ludzi jak Ty, Borgo spad poziom kultury na serwie wsrod polakow. Pocieszam sie tym ze szwedzi nie znosza prostactwa i napewno nie beda otaczac sie prostakami rowniez w NG

Bo co by nie mowic o polakach bedacych teraz w NG napewno prostakami nie sa.