Pallowi skille rosną dużo szybciej niż knightowi.Np wytrenienie knightem 50 to w przeliczeniu na palla wychodiz ok.55-60. Na wyższym skillu jest to duża różnica.
Co do kosztownego trenienia palla i że trzeba miec drugą postać żeby byćw stanie wytrenić 70 ale nawet z nielamiącymi się spearami jezeli nie mialeś frienda druida/sorca od monka to lipa a trenienie z innym knightem albo z pallem nie wchodzi w gre ponieważ za często partnera od trenienia trzeba by było leczyć.
Ja jak robiłem palla za 1 razem od czasu łamiących sie spearów (było to już za poprawionej wersji spear) to na start na trolle chodziłem a potem na roty koło veno z p armem. 10 spear pod łape i exp 100% się zwracało do 60skilla.
Jak robiłem metodą z monkiem(potem przeżuciłem się na mojego knighta na 30 lvl i na mc leciałem) to mimo to że łatwiej skill leciał to wydałem +/- 15k wliczając food(ham) na 2 chary(2 chara leczyłem 47 ED z sio) to w 4 dni zrobiłem 65 skilla, a knightem na ten skill treniłem dużo dłużej mimo a przy slimie musiałem i tak kase wydać na food bo było za bardzo męczące co troche zmienianie miejscówki, bo resp rybek się skończył.
Co do normalnego expienie to pall ma o tyle lepiej od sorca/druta ze jego amunicja duzo mniej kosztuje poza tym w przypadku skończenia się pacc pall na 60 lvl(można spokojnie wbić podczas najtańszego pacca) z powodzeniem expić na gs'ach na pohu, a taki sorcek/drut po zakonczeniu pacca nie ma prktycznie możliwości expienia(szczegulnie drut nie bedzie przecierz na 50+lvl na guardach z roda cisnął).
W razie pk pall ma wieksze szanse na przeżycie niż sorc pozatym może się lepiej bronić np. taki sorcek/~ nie nosi aż tak dużego zapasu sd na każdym huncie a z hmm troche trudno sięz kims bić (przecież nikt mu się nie nasunie visa i czekał na dead), a taki pall z boltów może skutecznie bić wspomagając sie przy tym sd (80bolt+150sd=330hp kombo-skuteczne na dobijanie)
Podsumowując pall na low lvl ma cieżko ale po nabiciu stosownego lvl staje sie bardzo ekonomiczny w porównaniu do sorca/druta i mimo slabszej obrony jest trudniejszy zabicia i ma wieksząszanse na przeżycie kombo.
|