Temat: PBK.exe
Zobacz pojedynczy post
stary 29-08-2004, 11:47   #8
gy_ver
Użytkownik Forum

gy_ver's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: z eteru

Stan: Na Emeryturze
Gildia: rodzina
Świat: earth
Skille: 666
Domyślny

Taki oto tekst znalazłem w internecie (może coś pomoże):

Uwaga: TibiCAM Keylogger
Ostrzeżenie Użytkowników TibiCAM

Jeżeli używasz TibiCAM przeczytaj nastepujące punkty:

Wyszukałem, że jest wersja TibiCAM zawierająca Keyloggera, aby zhakować twoje konto!
Mam na myśli są dwie wersje TibiCAM w internecie, jedna jest normalna (oryginalna),
ale ktos umieścił wersje TibiCAM, która może Zhakowac twoje konto.
W ta szkodliwa wersje zostal zaczepiony keylogger zwany "Perfect Keylogger"(bpk*****),
który został rozpakowany do twojego tymczasowej pamieci, a potem skopiowany do twojej pamieci systemu.

Tak jest naprawde, nie żartuje.
Prosze jak chcesz mieć swoje konto jeszcze, Przeczytaj pokolei wszystko, aby sprawdzic czy masz szkodliwą wersje:

1.- Sprawdz czy twój plik TibiCam***** ma rozmiar okolo 257~ KB,
jeżeli jego rozmiar wynosi 257, jeżeli tyle wynosi znaczy, że możesz miec szkodliwa wersję. (Zapamiętaj:
Oryginalnaa wersja TibiCam ma rozmiar 116~)
2.- Nacisnij prawym przyciskiem twojej myszy na plik TibiCam***** i kliknij na "Właściwości",
jeżeli jest tam zakładka "Wersja", wtedy masz oryginalną TibiCam. Jezeli nie posiadasz szkodliwą wersje.
3.- Następnym krokiem jest otworzenie TibiCam*****, a nastepnie klikniecie
"Start> Uruchom > "cmd(dla XP)/command*****" (powinno sie pokazać czarne okienko.)
4.- Sprawdzamy czy jest keylogger, wpisujemy: "tasklist" (bez cudzysłowia)i powinna sie pokazac lista
uruchomionych programów. Szukamy za "bpk*****" (To jest keylogger keylogger)
5.- Aby zakończyć działanie keyloggera, Poprostu wpisujemy "taskkill /F /IM bpk*****" i keylogger został zamiknięty.

Żeby całkowicie usunąć keyloggera z systemu należy postąpić następująco:
1.- Otwórz folder systemowy (C:\Windows\System32 Dla Windowsa XP)(C:\Windows\System dla Windowsa 9x)
(zależy jakiego używasz)
2.- Następnie poszukaj tych oto plików:
bpk.dat, bpk*****, bpkhk.dll, bpkr*****, bpkwb.dll, inst.dat, pk.bin
3.- Usuń wszystkie wymienione.

Mam nadzieje, że to pomoże.

Vizzer~