Tibia się zmienia.
Nowe potwory, tereny, questy, itemy, czary ...no dobra czary są te same.
Sposoby na exp pojawiają się w każdym nowym updacie.
Co do tego, nad czym ubolewacie:
1. potwory i tereny tylko dla pacc - to normalne. tibia jest tworzona przez ludzi, którzy chcą coś zarobic, i to moim zdaniem jest normalne. Pytanie dla facc - chcecie, żeby 24/7 byly lagi na wszystkich sewerach, zero nowych updatow i brak customer support? co więcej, możliwe, że cipsoft zamknąłby połowę serwerów łącząc np. kyre i xerene, inferne i dolere, calmere i memere.
Podoba wam się? A może tibia by przestała istniec? co wy na to? Tego można się spodziewac po usunięciu pacc.
2. Expowiska dla highlvl - a skad wiecie, że to bedzie dla high? jestem powien, że ponad połowa tych potworów będzie w stanie do zabicia przez ~60 ek i shootera na tym samym lvlu. A pozatym - wbicie 30 lvlu to tydzień gry. pewnie jak patrzycie na moj lvl to mowicie że taki spryciaz a sam ma 66 lvl, ale ja uprawiam anty - pg ;p a w 4 godziny, można przy zysku wbic na arenie (facc), albo na hydrach(pacc) około 120k expa.
3. Mało potworów dających dużo expa
Skoro Demon daje 6k expa, a orshabaal około 10k, to ile powinno by expa z nowych potworków? po 9k? no to może zróbmy resp orshabaala? byłoby sporo niezłych itemków typu thunder hammerow i teddy bearow ;p
istnieją expowiska na których wbija się monstrualne ilości expa (demon hell, behe huncik z ue) na behe, ~160ms ma 440k expa na godzinę, i niemożliwe ilości spalonej many.
Moim zdaniem, najgorsze, co cipsoft zrobił to umożliwienie celowania z run na battle/hotkeyach, a jednak nie dało to znacznej przewagi postaciom magicznym. ~70 rp nadal ma szanse na ucieczkę przed 100 msem, no ale przed updatem uciekłem na 55 rp przed 90 i 70 ms ;p
No, czas już kończyc, bo się rozpisalem.
Przepraszam za brak kilku poliskich znaków, ale ctrl + c włącza mi catalyst control center ;p
Podsumowując - Nie narzekac, Tibia nie staje się gorsza.
Pamiętacie narzekania przed letnim updatem 06? update okazał się (moim zdaniem) najlepszym updatem od czasów wprowadzenia wyspy Darama.
Ostatnio edytowany przez Raul de Bar - 04-12-2006 o 22:03.
|