dzieki Dwik i tym ktorzy mysla podobnie jak ja.
ciesze sie, ze sa tu jeszcze ludzie, ktorzy widza za postacia na ekranie takze czlowieka, jego emocje i uczucia.
ciesze sie, ze jest tu ktos kto zdaje sobe sprawe, ze wyrzadza krzywde nie tylko czemus ale przede wszytskim komus.
to naprawde podle, jak nie tylko w tibi, ale w ogole w necie ludzie traktuja sie wzajem.
wystarczy ze nie patrza komus w oczy, a chowaja sie za ekranem monitora by pokazac co w nich siedzi.
wystarczy, ze nie poniosa odpowiedzialnosci za to jak traktuja innych, by pokazac kim naprawde jest dla nich drugi czlowiek.
ja uwazam, ze tacy ludzie pokazuja swoja prawdziwa nature. i to nie jest kwestia podowjnej moralnosci. oni jej nie maja, a kiedy moga za to poniesc konsekwencje udaja ja tylko. sa wyrafinowani i zaklamani. wlasnie dlatego tak trudno zaufac komus. tak trudno spotkac kogos naprawde uczciwego a nie tylko z geba wypchana frazesami.
w tibi szukalem i szukam ludzi z ktorymi warto grac i dla ktorych warto tu byc.
czesto kierowalem sie wiekiem w swoich poszukiwaniach. moonhost mi przypomnial, ze nie o wiek chodzi, ze glupota nie zna wieku, a idiota nie musi byc tylko 15latek, ale takze i 21 latek.
|