Cytuj:
Najlepiej spearami trenuje się na cyklopach
|
1. I dla mnie to było kiedyś najfajniejsze, że brało się 3 speary i można było na full def trzepać cyce. Był jakiś exp, free loot i skill rósł.
Mogliby wprowadzić broń rzutną nie do traina, czyli stary spear (heavy spear attack:30+ i np. 30 oz) z 2-3 razy wytrzymalszy od zwykłego speara. Najlepiej jakby nie było x% szansy na złamanie speara, (bo tak można raz zabić cyca 10 spearami, a drugi raz 10 cycy jednym) tylko np. spear ma 30 ładunków.
2. Według mnie nie należy bawić się w podnoszenie średniego dmg, bo musiałby próć best hitami, żeby być na poziomie sorca/druta.
3. Nie rozumiem o co chodzi tym, którzy twierdzą że żeby zacząć grać palkiem trzeba mieć miliony gp. Ja zaczynałem od 0 i jakoś bez większych problemów dobiłem skill 40 przed 13 lvlem, a potem strzałki i na cyce.
Może 71 na 40 lvl to nie jest wymarzony skill, ale tak naprawdę przy 73 waliłbym o 5 mocniej :O, nie lepiej gdybym był zmobilizowany do zwiększania siły dmg poprzez expienie?
Cytuj:
Newbie co na forum przeczytają, że sorc ma sd, a druid uhy
|
Głównie tym, że czyta "łamiące się speary są złe" "nie graj palkiem jak nie masz 100000000k w zapasie" "lubisz trenić dniami i nocami i biegać do dp po speary?" "pal to syf" "knight/sorc/druid rox"
Mi w spearach nie odpowiada to, że w 20 oz zmieszcze więcej bolców (25) niż rzutów spearem + speary mają teraz o 5 mniejszy atak.
Cytuj:
Wiekszosć pacców wybiera teraz magów<przyczyny znane >
|
Knightów też sporo osób bierze (nie tyle co kiedyś).
Głównie dlatego, że jest bardzo łatwy na początku, a mało osób przekracza 100 lvl (chociaż coraz więcej) .
Cytuj:
Prostotą expienia sorcami, drutami czyt. Wandy/Rody
|
Prosty to jest knight. Zero zachodu. Paczka uhów i idziesz klepać potwory, na których starcza exura (UHy przeciwko PK).
Wandy i rody są dobre, jakie są. Ulepszyły sorca/druida, którym kiedyś gra polegała na robieniu run i biciu syfów z rooka rodem. Różdżki mogłyby być lepsze, ale na wyższych lvlach fizycy też powinni być lepsi.