Cytuj:
Co z tego ze palladyn jest najbogatsza profesja? A na co ja mam ta kase wydawac? b-robe, p-legi, bohy i RH to wystarczajace eq. Sam arm malo daje nie noszac tarczy. Kasa gromadzi mi sie w depo i nie mam na co wydawac, bo z run bije tragicznie na moim lvlu.
|
Właśnie te runy.
Masz za dużo kasy? Kupujesz explo/hmm lub nawet SD i zwiększasz skuteczność expienia.
Cytuj:
Pozatym pall wcale nie ma tak dobrze z iloscia HP. Moze i posiadam wiecej, ale dostaje owiele wieksze hity niz taki sorc z tarcza na full def
|
Ale tylko na fizykach. Magiczne stwory zadają taki sam dmg każdej voc.
Cytuj:
Moją propozycją na rozwiązanie sprawy magicznej byłoby zwiększenie losowości obrażeń magicznych, oraz wprowadzenie niewielkiej, jednak widocznej zależności obrażeń fizycznych od poziomu postaci.
|
Zgadzam się.
Np. skill działa tak, jakby był zwiększony o x=lvl/5, przy zachowanym czasie treningu dla posiadanego skilla.
Np. mam 40 lvl palem i 71 skilla, to będę walił jakbym miał skill 71+40/5=79, ale żeby wbić skill do 80 potrzebuje tyle czasu co normalnie (z 71 do 72).
Cytuj:
Drugim rozwiązaniem byłoby uzależnienie ataków magicznych od trybu walki.
Dlaczego by mag nie mógł zadawać np. obrażeń 100 zamiast 150, gdy jest ustawiony na "full defence"?
|
To mag i według mnie to jest akurat dobre (chociaż pewnie Twój pomysł rozwiązałby wiele problemów).
Cytuj:
Przelicznik na sile magii powinien byc 4,5% za mlvl i 0,5% za lvl albo nawet sam mlvl powinien sie skladac na sile magii
|
LOL?
1. Sorc przy mlvl 80 biłby jakby miał normalnie 100-110 lvl, więc byłby minimalnie lepszy od knighta a jednak jego ataki nie są za free.
2. Pal mógłby nie dotykać SD (dmg nie przekraczałby 200 na potwora).
3. Knight zawsze uhałby się za 250 hp, bo nie ma siły przekroczyć 100% siły magii.
4. Jeszcze większa rozbieżność dmg magicznego między palem a sorcem. Knight byłby porównywalny z palem (obaj tak samo gówniani).
Cytuj:
i do tego jeszcze powinni zrobic cos takiego ze podczas stania w miejscu mlvl szybciej rosnie (analogicznie do skilli knighta).
|
Tja. Uwielbiam manasitting i jego zwolenników. Magowie znowu by nie expili nawet jakby dostali różdżki 5 sqm 100 dmg.
Cytuj:
Ogólnie uwazam paladyna za profesję rowną sorcowi, a to ze wzgledu na jego duze zarobki. Expi wolno, ale za to bardzo opłacalnie i tym nadrabia swoje braki w szybkosci expienia. Najgorszy jest niestety knight ktory nie expi ani oplacalnie ani szybko
|
A druid expi tak samo szybko jak sorc + opłacalniej, więc on jest lepszy i od sorca i od pala.
Cytuj:
Tylko pall przy skillach 90 wbija distance ~5 razy szybciej niz rycerz skille
|
Według moich obliczeń ~3
Cytuj:
Zapominasz ze twoj damage jest wciaz 3-4 razy tanszy od damaga sorca/druida
|
Jednak wiadomo, że coś co jest np. 2 razy lepsze nie będzie 2 razy droższe.
Strzał z hmm -> 14gp
Strzał z SD -> 300gp
SD=5 hmm
300gp>70gp
Pal ma ~2 razy słabsze strzały.
bolt -> 3gp
exori -> 10gp
exori = 2 bolt
10gp>6gp
Super, zaoszczędzam 2 gp na strzał (4gp na 2 strzały), ale za to expie dużo wolniej.
Cytuj:
Do 60-70 lvl paladynem sie gra NAJLEPIEJ ze wszystkich profesji, koniec i kropka.
|
Sry, ale poprawiłem błąd w moim poście.
Tam jest napisane:
Cytuj:
Może 71 na 40 lvl to nie jest wymarzony skill, ale tak naprawdę przy 73 waliłbym o 5 mocniej :O, nie lepiej gdybym był zmobilizowany do zwiększania siły dmg poprzez expienie?
|
Cytuj:
Za to w 100 boltach miesci ci sie 40 gwiazdek ktore starcza na DUZO dluzej niz 100 boltow i cenowo w sumie wychodza podobnie (50gp za sztuke, u graczy sporo taniej narazie).
|
Masz rację. Temu się nie sprzeciwie, ale jakby dali za 30-40gp i nie tylko na Tiquandzie.
Cytuj:
Zamiast tak jak w tej chwili 3x mlvl + 2x lvl zrobic 4-5 x mlvl + 0.5-1 lvl i nagle obrazenia profesji magicznych przestana tak szalenie rosnac z lvl.
|
A obrażenia magiczne innych profesji wcale nie będą rosnąć.
Cytuj:
paladynowi co do jednego sie zwracaja
|
Gdy mag expił HMM'ami, to jestem pewien że tak było. Teraz jakoś nie jestem przekonany.