Zobacz pojedynczy post
stary 08-12-2006, 18:51   #16
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Always hunted Pokaż post
down@
popatrzyłem... przeczytałem... i mówię... gówno prawda.
W stosunku do uczciwych graczy... ''im mniejszy mlvl w stosunku do lvl tym jest postać silniejsza"' Większej bzdury nie widziałem. Bo niby jak to możliwe?
A możliwe. Bo 40 lvl nawet - niech będzie i niższy! - 35 mlvl jest silniejszy od 25 lvl 35 mlvl. Jak mi udowodnisz, że tak nie jest, to będziesz moim szefem.

Cytuj:
Poza tym, jak ktoś woli siedzieć pod depo i wypalać manę podczas rozmowy/duelu z kolegą (jak ja) a nie expić i ciągle nałogowo siedzieć na scarabach (jak Lasooch, przynajmniej takie mam wrażenie czytając jego posty) to jego sprawa.
a) tak, jego sprawa. Ale ja wyrażam moją opinię, i jak mam gadać z kimś i nic nie robić, to preferuję RL/gadu niż Tibię. A jak już gram, to po to, by coś robić, a nie stać pod/w dp.
b) nay, patrz punkt a.

Cytuj:
Poza tym, mlvl nie jest wprost proporcjonalny do czasu spędzonego w grze. O mana fluidach się nie słyszało?
Słyszało i używało, jeno zapomniało wspomnieć ; ) - nie mów mi, że robisz runy z manasami. Ten argument przemawia tym bardziej na korzyść expienia.

Cytuj:
I co to znaczy ''uczciwy gracz''? Nigdy nie używałem botów, nie sharowałem accounta, nie kupiłem go. Ale dopóki nie osiągnąłem mlvlu 46, mój magic level był zawsze o 12 wyższy niż poziom. (np, na 33 lvl miałem 45 mlvl.) Czy to znaczy że nie jestem uczciwym graczem? Czy jak?
Nie. Ale mówiłem o uczciwym graczu w sensie gracza nie używającego botów - więc gracza, który gra całkowicie sam. Taka prawda, że w tym czasie, gdy Ty miałeś 33 lvl i 45 mlvl, ja miałbym ~45-50 lvl i 45-47 mlvl. Podkreślam, w tym samym czasie, nie expiąc jak maniak 24/7.

Cytuj:
PS: Z całym szacunkiem, proszę nie słuchać Lasoocha w sprawach mlvlu, dość często gada bzdury.
Również z całym szacunkiem, ale po dokładnym przemyśleniu musi wyjść, że w wypadku, gdy:
a) nie ma się lagów uniemożliwiających expienie,
b) manasitting nie jest Twoim hobby,
c) nie botujesz/sharujesz
im mniejszy mlvl w stosunku do lvl tym lepiej. Bo tak naprawdę to nie mlvl jest wtedy niski, tylko lvl wysoki.

I nie, nie gadam bzdur, jeśli chodzi o mlvl. Po prostu jest to myślenie praktyczne i zdroworozsądkowe, przy wyżej wymienionych założeniach, poparte własnym doświadczeniem.

edit:

up (nie było, jak zaczynałem się rozpisywać):

Racja, każdy gra jak chce

Jednak można by wyjaśnić parę spraw odnośnie mlvlu, jeśli nie chcesz tu - zapraszam na PW ; )\

edit nr 2:

Jeśli będzie mi się chciało, to po ukończeniu konsumpcji pizzy zrobię wyliczenie ile siły magii się traci, zakładając - NISKI - exp w wysokości 7k exp/h (lowlvlowa postać) w czasie robienia, powiedzmy, 20 mlvl.

A raczej: jaka będzie przewaga w sile magii, capie, hp i manie FACC druida/sorca expiącego nad manasittingującym, zakładając 7k exp/h ze zużyciem połowy bp manafluidów na godzinę (lowlvlowa postać ich właściwie nie używa, ale załóżmy, że będzie, żeby wynik miał JAKIEŚ odniesienie w wypadku postaci na lvl wyższym).

edit: GOTOWE! xD

Sorc/druid expiący będzie miał:
- 22 mlvl (prawie 24)
- 26 lvl
- o 540 więcej many
- o 90 więcej HP
- o 180 więcej capa
- o 16% większą siłę magii (NIEMAL o 18%)

Gracz siedzący (non-stop w tym czasie ofc) pod dp - lvl 8, mlvl 20.

Jeśli ktoś nie wierzy na słowo, chętnie mu wrzucę plik .xls z obliczeniami.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 08-12-2006 o 19:24.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem