Zobacz pojedynczy post
stary 29-08-2004, 20:27   #244
resurrection
Użytkownik Forum

resurrection's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Folda- jedna z lodowych wysp. Najłatwiej tam trafić z Carlin. Folda jest prawdziwym rajem dla pk z 14+ lv. Aby się tam dostać potrzebujemy 20 gp. Idizemy północnom bramom z Carlin na północ. Najpierw idziemy najlepiej najpierw isc max na lewo by byc kolo morza i morzem kierujemy się na północ.Piszemy Hi>Folda>Yes. Na foldzie można spotkać Frost Troll, polar bear, winter wolf( słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.)
kiedy już będziesz szedł wzdłuż wybrzeża, najpierw znajdziesz się koło przystani wożącej do isle of kings, więc nie pomyl jej i nie próbuj na siłę namówić NPC żeby Cię zabrał na foldę ;] dopiero druga przystań o ta 'właściwa'. i rzeczywiście, za 20gp udajesz się na jedną z wysp lodowych [ice islands]:

- senję - średnia pod względem wielkości, jedyna z obszarem zabudowanym, można na niej kupić dom, godny polecenia jest senja's castle , na wyspie możan spotkać winter wolfy i nic poza tym.

- vegę - najmniejsza z wysp, zamieszkana przez winter wolfy oraz polar beary, nie ma zbyt wiele do zaoferowania, jedyna atrakcją jest domek św. mikołaja ;]

- folda - największa z wysp, na powierzchni można spotkać winter wolfy, polar beary oraz frost trolle, pośrodku wyspy znajduje się duża góra, na jej górnych partiach można spotkać winter wolfy oraz frost trolle, na ostatnim [3] piętrze znajduje się skrzynka pocztowa, jesli ktoś by chciał skorzystac . natomiast podziemia foldy rozciągają się pod wszystkimi wyspami lodowymi. na pierwszym poziomie jaskiń napotkać możemy spidery, bugi, trolle, winter wolfy, trost trolle, poison spidery, rotwormy, minotaury, oraz, jeśli się postaramy, mino archery. na drugim - frost trolle oraz slimy, czy coś jeszcze - nie wiem, sprawdziłem tylko kawałek tego poziomu. 3 poziom - nie warto schodzić na niskich levelach, gdyż czeka nas natychmiastowa śmierć - znajdują się na nim fire elemntale, zabójcze dla lowlevelowca.

Ostatnio edytowany przez resurrection - 20-02-2008 o 02:28.
resurrection jest offline   Odpowiedz z Cytatem