Zobacz pojedynczy post
stary 10-12-2006, 10:45   #5
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
1. Zmianie powinien ulec cały system umiejętności. Mianowicie po każdym zdobytym poziomie powinło się dostawać kilka "skill pointów" które można by rozdzielać powiedzmy między kilka podstawowych umiejętności powiedzmy : zręczność, siła, magie: ognia, energii i powiedzmy natury (trucizny głupio brzmi). Ale oczywiscie zostały by pozostawione dzisiejsze skillowanie i bicie mvl. Jednagrze siła i zręczność by miały znaczenie przy zadawaniu hitów. Dadam że niektóre bronie by były na siłę (kusze i bronie dwuręczne), a inne na zręczność (łuki i bronie jednoręczne)
1. Jeżeli to miałoby zastąpić skillowanie, to mówię NIE.
Nie jestem zwolennikiem AFK'erów-BOT'erów, ale jednak taka Tibia jest i lvl w niej to nie wszystko.

2. Czyli knight i pal dawaliby wszystko w siłę, a mag i druid w energię.

3. Za dużo Gothica.

Cytuj:
2. Drugi punkt jest rozwinięciem pierwszego. A więc, powiedzmy że mamy skill pointy. To można by wprowadzić wiele dodatkowych umiejętności powiedzmy kowalstwo, płatnerstwo, alchemia czy myśliwstwo.
I każdy ma 2 chara. 1 zrobiony jak podałem UP, a drugi crafter.

Cytuj:
3. W tibi nie ma "sztucznych gildii" mianowicie nie można zostać żołnierzem króla czy strażnikiem kopalni. Takie opcje by dawały możliwość tworzenia ogromnej ilości ciekawych questów. Oto pierwszy przykład kandydując na żołnierza królewskiej armii trzeba się udać z thais do carlin aby dostarczyć jakiś list, w ramach pomocy dostajemy mapie. Dla 8 lvla było by to niesamowite przezycie przejsc niemal cała tibie.
Popieram. Mogłybyć takie pierdołkowate quest, żeby przejść się z Carlin do np. Venore i dostać za list 100gp. Tak naprawdę mało, ale dla 8 lvla zabawa i kasa/nagroda.

Cytuj:
4. Niektóre nazwy broni są po prosty kiczowate i nie trzymają wogołe klimatu powiedzmy taki "magic sword" co byście powiedzieli na zmiane nazwy tego miecza na "smoczą zgube" czy na "zagładę orków" ?
Gothic PLAX!
Która broń jest klimatyczna?
Miecze są: zwykły, ognisty, 2-ręczny, gigantyczny, szeroki, krzywy, kolczasty, długi, magiczny itp.

Cytuj:
Kwestia Magic Shielda moim zdaniem powinła to być ostatnia deska ratunku, a nie jak teraz że druid na 30 lvlu prawie 2 krotenie przerasta knighta na 30 lvlu pod względem hp.
Tak, ale mając red hp uleczy tylko hp, a mana zostanie 0.
Poza tym kto odpala MS gdy może spokojnie się e-granować? Nie wmówisz mi, żę druid/sorc expi co chwila rzucając utamke (ja tak tylko afkuje, żeby potem zonka nie było).

Cytuj:
No i oczywiste zrównanie profesji nie wiem jak to naprawic cipsoft spieprzył niech cipsoft naprawia
Napewno taki system skilli wyrównałby wszystkie profesje.
Pal i knight a 200 lvl skille po 400, mag i druid siła magiczna energii 1000%. Balanced.
Tylko ciekawe kto by pierwszy zajął Ferumbrass Tower do expienia?
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem