Zobacz pojedynczy post
stary 13-12-2006, 23:28   #1
Lillius
Użytkownik Forum

Lillius's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
Strzałka Poradnik dla piekarzy, czyli jak upiec ciasto.

Witam.

Mam wam do pokazania wyrabianie ciast od samych podstaw.

1. Musimy mieć Scythe (KUPISZ JĄ W TYM SAMYM SKLEPIE CO LINĘ, ŁOPATĘ ORAZ PLECAK), następnie skosić siano (Wheat) i oczywiście iść do młyna przemielić. Wkleję skrina pomocniczego jak wygląda młyn. Klikamy use with na siano i celujemy na młyn.

2. Jeżeli już mamy mąkę idziemy kupić mleko "Milk" . Wkleję skrina pomocniczego gdzie znajdziemy sprzedawce. UWAGA mleko da się kupić tylko w Carlin i jak ktoś ma PACCA to gdzieś w Edron!!

3. Gdy już będziemy mieli mleko i mąkę, zabieramy się do robienia masy potrzebnej do wypieku. UWAGA gdy mamy mleko w butelce należy je przelać do WIADRA (Bucket) i dopiero zaczynać robotę. Wkleję skrina pomocniczego jak to zrobić, aby nie stracić mleka.

> Tutaj dołączam skrina gdzie kupić "Wiardo!", także możemy je znaleźć w różnych miejscach!

4. Gdy już nam się przelać do wiadra dajemy use with mąkę i klikamy na wiadro. Powinna wyjść nam taka masa jak na poniższym obrazku.

5. Bierzemy tą masę i idziemy do pieca takiego jak na skrinie. Klikamy na masę use with i celujemy na piec.

6. Gdy uda nam się wyrobić już ciasto powinno ono wyglądać tak oczywiście jak na skrinie czyli :

7. A teraz oto nadeszła chwila dostrajania owocami naszego placka . Robimy to następująco:
- Musimy mieć nóż który kupimy na venore u tego oto Pana. Dołączam dokładna mapkę

Oto nóż

- Gdy już posiadamy nóż oraz ciasto kupujemy obojętnie jaki owoc. UWAGA tylko owoce wchodzą w grę . A więc jeżeli już macie ten owoc to robimy to tak:
> Use with nożem na owoc. UWAGA ciasto powinno być w bp.

> Powinniśmy otrzymać takie piękne ciasto.

- Jeżeli chcecie je doprawić świeczką trzeba ją kupić tu:

> Aby ją włożyć na ciasto należy położyć ciasto na ziemię lub depo i rzucić świeczkę normalnie na ciasto. Powinniśmy otrzymać takie coś jak na skrinie.

> Powinny się zrobić takie gwiazdki po rzuceniu świeczki na ciasto.

Ciasto jest zdatne do jedzenia!!
Jeżeli na nie nie klikniesz zgasi się świeczka i za następnym razem będziemy mogli je zjeść.
Rośnie około 60 many po zjedzeniu jednego, a hp to ja nie wiem

Myślę, że będzie wam się podobać mój poradnik. Włożyłem w niego dużo pracy... Cya.

Ostatnio edytowany przez Lillius - 15-12-2006 o 08:29.
Lillius jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.