Temat: Suicide?
Zobacz pojedynczy post
stary 14-12-2006, 00:04   #65
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Ale błagam , nie twórz takich porównań.
A moje życie ma cel.
Okłamujesz sam siebie
Przeżyjesz to życie jak szaraczek. Dorosniesz, znajdziesz pracę by zasuwać, ożenisz się, pokopulujesz, spłodzisz potomstwo, wychowasz je, zestarzejesz się i umrzesz.
Pozostałe rzeczy są jeszcze mniej ważne.

Cytuj:
Może usłyszałeś od kogoś bardzo mądergo że nasze życie jest zwyczajną egzystencją i nic po nas nie zostanie, a tak nie jest. Przynajmniej nie dla mnie. Nie wiem jak dla Ciebie.
Dla mnie Conan jest prwadziwy, a kartofle myślą. I co z tego?
To, że tak uważasz, nie znaczy, że to prawda

Cytuj:
To, ze TTY nie masz celu nie oznacza ze niekt go nie ma. Ja mam cel. Wszyscy moi znajomi maja cel.
Każdy jest kiedys młody, każdy wierzy w jakiś cel.
I kazdy się kiedyś rozczaruje.
Człowiek jest marną pasożytniczą egzystencją. Jest szkodliwym wirusem w organiźmie Gai.

Cytuj:
Miedzy mną a grzybem jest różnica. O małym grzybie nikt nie będzie pamietał. Ja chce żeby zaraz po śmierci nie wszyscy o mnie zapomnieli, wiem że pamięć nie trwa wiecznie, ale taki mam cel - pozostać w pamięci niektórych ludzi, choćby troche.. I jak mi teraz udowodnisz że życie nie ma celu ?
O tobie też nikt nie będzie pamiętał. W historii ziemi przeniesionej na 24h czas żyjemy sekundę. O tobie nie będą pamiętać przez 1 sekundę do -xx potęgi
Twój cel jest jak grzyba "Przeżyć tyle, by zostawić po sobie nasiona/potomstwo/coś i umrzeć"
Cytuj:
Racja, może sie opierać tylko i wyłącznie na swoich odczuciach. Ok. Tylko niech mi ktoś opierający sie TYLKO na swoich poglądach nie wciska że na świecie moge ździałać tyle co muchomor lub borowik..
Tak jest. Zresztą borowik działa więcej bo rozwija żyzność ściółki leśnej.
Cytuj:
Nie.
To ma bardzo duży sens, przynajmniej dla mnie.
Ludzie nie pamiętają zwykłch szaraków. Dlatego żeby być pamietanym trzeba coś za życia zrobić.
Z tego wychodzi równość :
pozostać w pamięci = zrobić coś przydatnego za życia.
Myślałem że to logiczne że ludzkość nie zapamieta jakiegoś Roberta z Wrocławia tylko zapamieta Roberta który coś wykonał..
Zapamiętają cię tylko ci, w których życiu coś odegrałeś sensowniejszego. Rodzina, znajomi.
Cytuj:
Wyższym celem dla człowieka może być naprzykład ułatwienie życia innym pokoleniom. Co powiesz na odkrywanie nowych lekarstw dzięki którym można uratować tysiące ludzi..
To nie jest wystaczająco duży cel ?
A ułatwienie innym zycia ? Gdyby ktoś nie wpadł na to że koło może usprawnić życie teraz byśmy się męczyli.
To też jest nic ?
Tak to jest nic. Jesteś jak każdy inny gatunek który stara się przetrwać w świecie chorób i zagrożeń który sam sobie stworzył.
Cytuj:
Najlepszym przykładem jest Hitler, który pozostanie w pamięci ludzkości do końca istnienia świata. ;-))))
Hitler jest marnym epizodem, drobnostką nic nie wartą. Za 5 000 lat nie będzie po nim ani wspomnienia. A 5000 lat to dla świata nic.

ogólnie
Dobo bardzo zaimponował mi twój sposób myślenia.
Podoba mi się, zwłaszcza odniesienie do natury ^^
I'm lovin it ^^

IMHO każdy ma jakiś cel który w porównaniu do swiata jest kompletnie niczym i jest bezwartościowy. Lecz według tego co wierze, każdy schodzi na ziemię by się czegoś uczyć - dlatego się rodzi w danym środowisku w danym miejscu i czasie. Człowiek się rozwija, lecz dla swiata nie ma to znaczenia - zupełnie jak pojedynczy grzybek o których to tak nagminnie gadamy ^^
Choć jak patrzę na to co się na świecie wyprawia to naprawdę niewiele się ci ludzie uczą...
Pamięć, osiągi to są rzeczy materialne i przemijające.
Rozwój duchowy (nie żadne jakieś czytanie Biblii i inne bzdetne rzeczy*) jest powodem dla którego się rodzimy.

* - mogłem kogoś tą wypowiedzią obrazić. Z góry przepraszam, jednak jak sie zastanowić, to jak niby roziwjasz się duchowo studiując biblię? Prawdy się szuka w sobie, w naturze i u nauczycieli duchowych. A nie w czymś co było zapisane i wymodyfikwoane na amen.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem