Temat: Suicide?
Zobacz pojedynczy post
stary 14-12-2006, 20:13   #79
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rupert Pokaż post
Poczytałem te wszystkie nowe posty i czuje sie dziwny, inny.
Czy Tylko ja mam jakiś cel w swoim życiu? Czy tylko dla mnie jest jasnym że po mojej śmierci inni ludzie będą żyli i to co zrobie na ziemi pozostanie na niej jeszcze długo po mojej śmierci (zależy jeszcze co zrobie..).
Takie retoryczne pytania, musiałem to napisać.
Po poczytaniu postów trzeba także poświęcić chwilkę na zrozumienie ich. Otóż nie, nie jesteś wcale inny. Wszyscy posiadamy jakiś cel (ja będę piłkarzem!!!! A zobaczycie!!). Tylko, że niezależnie od tego co zrobimy, świat i tak się tym mocno nie przejmie.

Widzę ogólnie, że te durze kontrowersje i głosy sprzeciwu spowodowane tymi słowami o braku sensu ludzkiego życia, wywołane są trochę przez jakby taki dziwny sposób rozumieniem tego. Ja może przedstawię moją subiektywną opinie na ten temat:
Tak no więc ludzie mogą robić sobie co chcą, a dla świata to nic nie znaczy. Ale czy trzeba się tym tak przejmować? Przecież to wcale nic oznacza, że mamy się zaraz tym powodem strapić czy coś. Przecież na świecie istnieje tyle przyjemności. Trzeba korzystać z życia póki się je ma. Podsumowując:
Mamy tą swoją chwile na świecie. Nie zmarnujmy jej.

Hyhy ale mi się moralik ułożył. ;p

Ps. jeszcze do tego cytatu:
Te pytanka wcale nie takie retoryczne, jakby się uprzeć też można by podyskutować xd ale to taki mały offtop.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem