Zobacz pojedynczy post
stary 30-08-2004, 14:39   #28
kagan
Użytkownik Forum

kagan's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guardian McLeavy
Ja sam dopiero zaczynam grać magiem, ale wiem to od mojego kolegi. On teżchciał mieć mniej więcej magick większy od levela o +/- 10 poziomów. Dziwiłem się mu strasznie, ale udawało mu się. Expił cały czas na rotwormach ( nie ruszał się z Venore ) do 27 levelu. Cały czas robił sd. Myślę, że to jest najlepszy sposób, czekać do 30 levelu, w kopalniach i robić sd (sporo kasy, można kupić niezłe eq) a potem dopiero chodzić na hunty najlepiej z summonami. No i oczywiście robić samemu dla siebie runki, nigdy nie kupować (kryzysowe sytuacje bądź UHy, ale na rotwormach UHy nie sąhyba koneiczne? ;]).

Omg, na hunty z summonami?
Zrób mi porządny exp z suumonami :/ (to blokowania czegoś ok, ale na hunty nie łazi się z summonami)
Nigdy niekupować? Czyli przez tydzień stoje pod dp/domem i robie runy żeby przez jeden dzień mieć możliwość poexpić? (zakładająć że nieexpi się na rotach)

Co do tematu, jak dlamnie:
Są 2 możliwości:

1) Expisz i żadko stoisz pod dp/domem

2) Stoisz pod dp/domem większość czasu

W przyp. opcji 1 zyskujesz lv i mlv

W przyp opcji 2 zyskujesz mlv i kase

(w obydwó zyskujesz kase ale w 2 zyskuejsz więcej, to zrozumiałe raczej)

I dalej, siła czrów to 2* lv + 3* mlv, czyli rośnie ci więcej niż w przyp opcji 2 (bo tu zyskujesz tylko mlv, a lv stoi w miejscu, nawet jeśli zyskujesz więcej tego mlv, bo np. kupujesz mana fluidy to i tak czary będą gorsze bo mlv aż tak bardzo ci nieposkoczy)

Ja osobiście niewidze sensu CIĄGŁEGO stania pod dp/domem, ten co expi ma mlvi lv a ten co stoi tylko mlv, ja osobiście wole mieć ładny lv i mlv niż tylko mlv (bo ten co stoi może mieć tlyk otroche większy mlv ode mnie jeśli kupuje fluidy, jeśli nie, będziemy mieć taki sam)
kagan jest offline   Odpowiedz z Cytatem