Zobacz pojedynczy post
stary 16-12-2006, 10:56   #128
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

@Arnisan
Wiesz, Blacko robi świetnie to, co jest najtrudniejsze. Krajobrazy maluje każdy i to jest miłe i przyjemne - podobnie jest z martwą. Ale wstydem i hańbą jest to, że na pracownię przychodzi modelka, rozsiada się, a "artystki", które robią już własne wystawy nawet nie ruszą tyłka żeby ćwiczyć na niej i rysowac ją, tylko otwierają któryśtam z kolei National Geographic i rysują krajobrazy, bo jak mówią "Postacie im nie wychodzą". Z krajobrazem można dużo naciągnąć i naczarować, byleby to było ładne i wyglądało naturalnie. Z ludzkim ciałem jest trudniej, bo tutaj nie da sie czegoś "wymazać", nawet jak coś zasłonimy to i tak nasze drobne przekłamania wyjdą na wierzch. Tutaj trzeba wyczuć proporcje, układ światła i cienia, odpowiednio zarysowac detale... Słowem - krajobraz rysuje się "od niechcenia", szczególnie takie, gdzie nie musisz się truć z perspektywą... Tak sobie od niechcenia maźniesz pole i trawkę, i niebo, i las w oddali. Dlatego Blacko jest mistrzem, naszym guru i co tam jeszcze

@edit
A tych druidów to ja widziałam wcześniej, przed wami, hehehe... ;p

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^

Ostatnio edytowany przez Eileen - 16-12-2006 o 11:00.
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem