Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raziel kosiaz
Firewalla nie mam.
Odznaczone mam testa serva .
Ale dodam ze jak muj brat zrobil formata i zainstaloal nortonA to mi otsy nie dizalaly a yteraz i tibia:/
|
lol
masz pewnie norton internet security a to jest firewall + anty virus
mozesz go wylaczyc bardzo prosto ale to nie ma sensu, nie po to jest antyvirus i firewall zaby go wylaczac...
wez kliknij 2x na ikonce w pasku zadac to ci sie otworzy glowne okno, jesli masz angielska wersje to tam gdzies zdaje sie zaleznie od wersji masz meu po lewo, wybierz settings... kurna nie ppamietam jak to szlo, nie mam juz dlugo nortona bo za bardzo system obciaza, tak czy siak znajdz sobie settings, tam gdziesz masz ustaiwnnia od norton internet security, moze byc modul anty hacker czy jakos tak, tak wcisniesz albo w settings albo w configurations, potem programs zdaje sie i tam na liscie ktora sie wtyswietli znajdz sobie tibie, kliknij na strzalke obok niej taka mala i z menu ktore sie rozwinie wyberz allow all activity. jak nie znajdziesz to popros brata skoro on instalowal to hcyab wiedzial co robi
PS:
jak to cie przerosnie ot klikasz prawym w ikonke na pasku, wybierazs opcje disable, wyswietli ci na ile chcesz wylaczyc, 15 min godzina itp, mozesz na 1 min i siezalogowac jesli potem cie nie kicknie, albo tam chyba jest tez "till next startup" albo jakos tak to go wyalczysz do czasu ponownego uruchomienia systemu, tyle ze moim zdaniem wylaczanie fireewalla i antywira jak sie juz go ma to bezsens. troche chaotycznie to opisalem ale moze sobie pordzisz