Zobacz pojedynczy post
stary 30-08-2004, 22:52   #39
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Wierzący, nadtopraktykujący
Należę do ruchu "Światło-Życie", wątpie żeby ktoś z was wiedział o co chodzi ale nieważne. Chodzę codziennie do kościoła. Jak się nie spóźnie to służę przy ołatarzu. W tym roku byłem na pielgrzymce. I nikt mi nie wciśnie że chrześcijaństwo to martwa wiara dla staruszków słuchających radia maryja. Wręcz przeciwnie, przekonałem się iż na prawdę mogę spotkać Boga, porozmawiać z nim, doświadczyć jego miłosierdzia. Ale co ja tam będe się rozpisywał ... jak to św. Paweł napisał, "Nie rzucajcie pereł między wieprze" (bez obrazy)

Ps. Co do spaczonego kleru itp.

jak ktoś zauważył media nagłaśniają takie sprawy ... ciekawe, czemu wszystko co można przeczytać o kościele katolickim to o księżach pedałach i ew. raz do roku o pielgrzymce. Czemu nigdy nie napisano o cudach, uzdrowieniach, sanktuariach. Pojedźcie sobie do jakiegoś sanktuarium Matki Boskiej. Popatrzcie na wota dziękczynne, to żywe świadectwo cudów dokonanych przez Boga. Ale co tam, tacy ludzie widocznie dzisiaj ... co wolą czytać tylko złe rzeczy o kościele żeby mieć pretekst ... i ogólnie czytając o okrucieństwach świata móc się poczuć dobrymi ludźmi

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem