Zobacz pojedynczy post
stary 19-12-2006, 19:16   #44
Nebu
Guest

Domyślny ~

No to i ja się wypowiem. Kupowanie gp za złotówki ….. myślę że to jest nawet dobry pomysł ze strony graczy , lecz nie legalny. Jak wiemy nie każdy hunt się zwróci i zawsze może złapać nas pech i dead. Dajmy na to taki 70 EK blokuje hydry już przez 7h , bo ma bardzo mało pieniędzy , a zbiera na DEMON HELMET. Luruje 4 hydry i pada. 7h hunt wykorzystane 6 ostatnich backpaców UH i stracone blessy + AoL. Kumple nie mają funduszy na pożyczkę więc nasz bohater jest bez gp przy duszy. I wtedy taki „ktoś” może zawsze wystukać swoimi spoconymi palcami adres www.allegro.pl i kupić sobie te 100k żeby mieć na AoL i pare bp UH’ów.

Lub też podobna sytuacja. Jak co dzień nasz gracz wstaje , uruchamia PC’ta wchodzi na postać…. i z przerażoną miną patrzy , postać która posiadała 87 poziom doświadczenia znajduje się na rookgaardzie i jest bez żadnego stuff’u… Wtedy zawsze może wystukać adres : www.allegro.pl (sorry że się uczepiłem tak tego allegro ) i kupić sobie jakąś 40 + poziomową postać i grać dalej.

No niestety podane przeze mnie sytuacje naruszają „tibia rules” i jest to nie legalne.

Ale są też przypadki gdzie noobki/dzieciaki które dostały trochę pieniędzy pod choinkę , tylko czekają aż wreszcie pojawi się odpowiadająca im postać z super mega wypasionym addonem , skillami/mlvlem , stuffem i ją kupić żeby męczyć porządnych graczy.

Ja osobiście jestem za tym , aby sprzedawać gp/postacie na allegro , ale nie noobkom/dziecią.

P.S : Postacie/eq/kase ludzie i tak będą sprzedawać i nic na to nie poradzimy.

Ostatnio edytowany przez Nebu - 19-12-2006 o 19:24. Powód: Bo lubię edytować :D
  Odpowiedz z Cytatem