Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wizu
Heh, to by nie zadziałało, ponieważ zadziałał by od dawna znany i wykorzystywany w grze bug. A mianowicie Teleport  Po prostu zalogowało by cię w świątyni w miejscu, gdzie stoi inny gracz. Tak samo się dzieję, gdy na przykład wejdziecie po schodach na górę, a tam ktoś już stoi. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie daje cie kratkę obok, tylko stawia tam, gdzie ktoś już stoi.
|
Hmmm nie wiem czy powinienem, ale sie przyznam, probowalem takiego tricku juz

nie na rooku ale na mainie z kolegami. I dzieje sie tak jak w depo kiedy wylogujesz sie w boksie a stana w tym miejscu 2 osoby. Jako ze po zalogowaniu nie masz sie gdzie pojawic, teleportuje cie do swiatyni w miescie do ktorego jestes przydzielony jako obywatel. W przypadku rooka bedzie to swiatynia na rooku

I w cale nie trzeba tyle osob zeby zasiedlic wszystkie kwadraty. Wystarczy z 7 albo 8 nie pamietam dokladnie tego rozkladu kwadratow przy drzwiach u Toma, jedno jest PEWNE, teleportuje cie do swiatyni a nie do pokoju.
A ze schodami to inna bajka. Jesli wejdziesz to wchodzisz na ta sama kratke co stoi inny gracz. Nie przenosi cie automatycznei na inne kwadraty. W ten sposob robilo sie pulapki na rooku. W sumie to nie wiem czy powinienem podawac ta recepte, ale niech to bedzie przestroga dla innych rookstayerow....
Na wasp tower blokowalo sie jeden hex boxami i rzucalo na nie smieci zeby znikly, a nastepnie ropowalo sie maaaaase potworow, od wezy po spearmana i szkieleta, do teg ostopnia ze w jednym kwadracie stal nawet 14 potworow!! Uwierzcie mi, rookstayerzy na 16 lvl nie wytrzymywali dluzej niz 5 sekund, a jak zeskakiwali to ktos na dole wpychal ich na dziure a osoba na gorze ropowala ich znow na kwadrat z potworami.....
Ekhmm przepraszam za ten okropny off top, ale to chyba odpowiada na pytanie