Temat: Ghoul
Zobacz pojedynczy post
stary 19-12-2006, 20:11   #167
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wizu Pokaż post
Heh, to by nie zadziałało, ponieważ zadziałał by od dawna znany i wykorzystywany w grze bug. A mianowicie Teleport Po prostu zalogowało by cię w świątyni w miejscu, gdzie stoi inny gracz. Tak samo się dzieję, gdy na przykład wejdziecie po schodach na górę, a tam ktoś już stoi. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie daje cie kratkę obok, tylko stawia tam, gdzie ktoś już stoi.
Hmmm nie wiem czy powinienem, ale sie przyznam, probowalem takiego tricku juz nie na rooku ale na mainie z kolegami. I dzieje sie tak jak w depo kiedy wylogujesz sie w boksie a stana w tym miejscu 2 osoby. Jako ze po zalogowaniu nie masz sie gdzie pojawic, teleportuje cie do swiatyni w miescie do ktorego jestes przydzielony jako obywatel. W przypadku rooka bedzie to swiatynia na rooku I w cale nie trzeba tyle osob zeby zasiedlic wszystkie kwadraty. Wystarczy z 7 albo 8 nie pamietam dokladnie tego rozkladu kwadratow przy drzwiach u Toma, jedno jest PEWNE, teleportuje cie do swiatyni a nie do pokoju.

A ze schodami to inna bajka. Jesli wejdziesz to wchodzisz na ta sama kratke co stoi inny gracz. Nie przenosi cie automatycznei na inne kwadraty. W ten sposob robilo sie pulapki na rooku. W sumie to nie wiem czy powinienem podawac ta recepte, ale niech to bedzie przestroga dla innych rookstayerow....
Na wasp tower blokowalo sie jeden hex boxami i rzucalo na nie smieci zeby znikly, a nastepnie ropowalo sie maaaaase potworow, od wezy po spearmana i szkieleta, do teg ostopnia ze w jednym kwadracie stal nawet 14 potworow!! Uwierzcie mi, rookstayerzy na 16 lvl nie wytrzymywali dluzej niz 5 sekund, a jak zeskakiwali to ktos na dole wpychal ich na dziure a osoba na gorze ropowala ich znow na kwadrat z potworami.....

Ekhmm przepraszam za ten okropny off top, ale to chyba odpowiada na pytanie

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline