Zobacz pojedynczy post
stary 31-08-2004, 10:46   #43
Zygfryd
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 07 2004
Lokacja: Gdzieś w Otchłani..

Stan: Niegrający
Domyślny

Tak szczerze to myslalem, ze wiekszosc bedzie niewierzacych, ale sie milo zaskoczylem Chociaz wcale nie mowie ze niewierzacy sa zli albo cos takiego, bo mysle, ze jestem tolerancyjny

@p.l
Jak dlugo juz w tym jestes?

Ja nie naleze do zadnego zwiazku, tylko jestem ministrantem i to juz troche starszym Zapisalem sie na poczatku 1 klasy podstawowki (w pazdzierniku dokladnie pamietam swiecenia ^^ ) i jestem nim az do teraz. A zdalem do 3 klasy gimn. Zaniedlugo zacznie sie 9 rok mojej sluzby w kosciele.. Fajnie, bo bralem juz udzial we wszysktich mozliwych uroczystosciach (przy oltarzy oczywiscie )
Pamietam jak to juz w 1 klasie (i pozniej tez) wstawalem o 6:30 straaasznie zaspany i bieglem do kosciola na 7 na msze (zazwyczaj bylem sam a jeszcze nie mialem duzego doswiadczenia = duuuzo wpadek ) i potem z plecakiem do szkoly i tak sie dosc czesto spoznialem Przezylem juz 5 wikariuszy.. Bylo fajnie O i przypomnialo mi sie pierwsze pojscie z mama na zbiorke ministrantow ^^ Potem przeze mnie na ministrantow poszlo po kolei kilkunastu kolegow i niektorzy utrzymali sie do teraz I dopiero teraz pomyslalem o koledzie.. No to byla nagroda za te wszystkie lata Z kazdej koledy mialem 100-150 zl i zawsze sobie cos kupowalem Ale wcale nie dlatego poszedlem na ministranta, zeby zarabiac tylko mi sie spodobalo stac przy oltarzu i cos robic no i.. wszystkich widziec z gory Ehh.. az sie lezka w oku kreci Qrde znowu sie rozpisalem Czekam na opinie innych
Zygfryd jest offline   Odpowiedz z Cytatem