Zobacz pojedynczy post
stary 21-12-2006, 16:36   #51
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Zalozmy ze masz racje, i ze moje postepowanie jest zle wiec powiedz mi co mam zrobic w takiej sytuacji. Moj kolega mial pewien zatarg z innym typem i chcial sie z nim bic. Ale moj kolega wiedzial ze dostanie w dupe wiec ja mowi zeby sprubowal ze mna. I bilem sie z nim, minimalnie wygrywajac. A zalozmy ze nie chcialbym uzywac agresji i przemocy w takiej sytuacji. Oczywiscie jak powinienem sie zachowac, aby pomoc koledze, nie sprzedac tego typa i nie uzywac agresji? I co powinienem zrobic skoro wg ciebie walka z kims za dreczenie mojego kolegi jest zla?
Jejku chaotycznie napisałeś. Musiał bym się trochę domyślać o co ci chodzi, a mi się nie chce. I to głównie dlatego, że źle mnie zrozumiałeś. Wcale nie mowie ze walka za twojego kumpla jest zła. Znaczy nie chce też mówić, że jest dobra. Najlepiej podam przykład:
Idzie taki Andrzej po korytarzu. Widzi jakiegoś kolesia co siedzi pod ścianą. Jendruś przysiada się, zaczyna rozmowe i w pewnym momecie wyskakuje z textem:
- Masz coś do mojej wady wymowy?
Od tego czasu Jendrek regularnie wyżywa się na tym kolesiu.
Także widzisz nie mówię, że walka za dręczenie kolegi jest zła. Ja mówie, że takie bicie bez powodu jest złe.

@down
No tak teraz tak mówisz, ale wcześniej na to nie wyglądało. I poza tym to był tylko przykład. Btw. znowu o notkach wspominasz. Tak bardzo ich chcesz? Dobra też ci wystawie skoro to jest takie ważne (i żeby nie zepsuć tradycji taką samą jak wszyscy).

Ostatnio edytowany przez Eivrel - 21-12-2006 o 17:03.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem