Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ukaszek0622
Wielkim zmartwieniem nowych graczy na serverach jest bardzo mala ilosc grajacych palladynow, ludzie niekiedy szukaja po pare dni a nawet tygodni 1 palladyn ktory posiada 20+ na desert quetsa. Dlaczego CipSoft ulatwil maga gre tworzac im ruzdzki a palladynom utrudniaja poprzez znikanie spearow?? Rownie dobrze mag moze stac afk i tworzyc runy jak i palladyn skilujacy. Tylko ze problem polega na koszcie spearow i ile taki maly bezbrony palladyn musi poswiecic pieniedzy na trening  Przechodza do sedna, dlaczego CipSoft niewymyslil baga ktorego mozna by bylo zabespieczyc przed thiefami, i spokojnie mozna by bylo dostarczyc lootbagi do dp czy Speary kupione w sklepie ?? :> Moze wtedy oplacalo by sie zbierac speary czy itemki z ziemi i kazdego by bylo stac na trening czy zakup nowego EQ. Sam z wlasnec ciekawosci Zaczolem grac palladynem i zeby wyskilowac go na 60 skilla w dystansie potrzebowalem do tego 700 spearow ktore mnie kosztowaly 7k, gdybym niemial innej postaci to niebylo by mnie stac na tak kosztowy trening. Dlaczego CipSoft niezastanowil sie nadtym co zrobil i stworzyl nierowna gre??!!
Przemyslcie temat i napiszcie cos od sibie  Pozdro XERENA
|
Gry paladynem nie utrudniono wg. mnie w dużym stopniu, tym bardziej na pvp. Trenować można strzałami, które tworzymy czarem, przy czym dodatkowo rośnie mlvl. Na niższym poziomie możemy używać small stones wypadające z goblinów. Jeżeli ktoś potrafi grać, ma do tego determinację i wolę, to dokłada wszelkich starań, aby jego postać rozwijała się prawidłowo i udaje mu się to. W końcu gra paladynem to wybór gracza a nie nakaz wydany przez CipSoft. Sam gram paladynem, więc wiem o czym piszę. Z treningiem mam trochę trudniej, gdyż gram na non-pvp, jednakże zauważyłem, że skille rosną jakby nieco szybciej w porównaniu z wcześniejszymi update'ami, może to tylko złudzenie, ale mimo to równie dobrze trenuje się podczas polowania jak i podczas żmudnego treningu. Jeżeli jest problem ze znalezieniem paladyna na 20 poziomie, to dlaczego nie zapytasz paladyna na wyższym poziomie? Za drobną opłatą na pewno się zgodzi. Co do EQ, to jedyną droższą rzeczą jaka paladynowi jest niezbędna są boots of haste, co do opancerzenia, to nawet na wysokim poziomie wystarczy blue robe, plate legs/crown legs, crown helmet/royal helmet, platinum amulet.