Dzięki za następne wskazówki ale narazie nic nie będę zmieniał. Dlaczego? Ponieważ będę robił mapkę od nowa w bardziej zaawansowanym programie aby ułatwić sobie potem ewentualną edycję mapy. Jeśli są jeszcze jakieś braki to mówcie tylko, że opisujcie swoje sugrstje bardzo, ale to bardzo dokładnie.
Gremlin:
fakt o tym zapomniałem tylko jak ja mogłem? przecież dobrze o tym wiedziałem
Cytuj:
Odnosnie calej mapki jeszcze fajnie by bylo dodac przy kazdym potworze podpunkt jeden/kilka/mass spawn.
|
To by wymagało znacznie bardziej wnikliwego oblukiwania mapy. Można by to zrobić w formie skrypku, że po kliknięciu na nazwę potwora laduje się strona, na której opisane są spawny, oraz link do opisu potworów i opisane z czym e potwory występują oraz z czym to się je ale to naprawdę bylo by trudne, potrzebował bym pomocy i zaangarzowania zaufanej garstki ludzi, którzy mogli by wszędzie zajrzeć. Jest oczywiście jakieś "ale". Taka mapka zdradzałaby moim zdaniem zbyt wiele. Poza tym idealna mapka to musiała by być około 4x większa, posiadać możliwość przewijania poziomów oraz wyszczególniony KAŻDY spawn. Zastanawiałem się nad tym i być może znalazłem lepsze rozwiązanie. Jakie? Tibia Map Viewer. Tak, tak, ten program z dwonloadu. Zastanawiam się nad opisaniem tibii w tym programie i udostępnienie odpowiedniego pliku reszcie graczy. Tylko, że wtedywszyscy by szli na najlepsze spawny i byłby problem z tłumem. Pamiętasz Gremlin jak ktoś nakręcił film opisując szczegółowo jaskinię w ktorej ekspiłeś? Po opublikowaniu tego filmu ten zaciszny zakątek nie był już wcale taki zaciszny

Niemniej jednak zastanowię się nad tym pomysłem z TMV.