Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciekpkk
Ja jestem za systemem reputacji ale z podpisem wystawiającego reputkę - inaczej to juz wole żeby wogule reputacji niebyło. Chciałby wiedzieć kto wystawia reputke i chciałbym żeby inni wiedzieli że to ja im taką reputke wystawiłem - nie ma się czego wstydzić.
|
Każdy ma prawo zachować anonimowość. Jak człowiek nie chce podawać, kim jest - to ma do tego pełne prawo. Sorry, forum to nie Tibia, gdzie masz oznaczenia "kto jest do zabicia". Jakby każdy MUSIAŁ ujawniać swoją tożsamość podczas przyznawania reputacji, to zrobiłaby się wojna między lamerami, i modowie nic by nie robili tylko bannowali.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciekpkk
Aaa jeszcze jedno ... to, że reputke można wystawić dopiero po 10 postach też nie jest dobrym pomysłem - ludzie nabijają te 10 postów w ciagu 1h :/ lub krócej, powinno być tak że tylko doświadczeni forumowicze którzy mają pewien "staż" na forum i w grze mogą wystawiać reputacje, a nie takie nOObki które zaczynają dopiero gre i dają reputki za avatarek/fajne imie/fajny podpis :/. Powiedzmy że były by grupy: modki, elita, gracz, newbie, noob - z tych 5 grup tylko modki i elita mieliby możliwość wystawienia reputacji.
|
Hmm... Zdefiniuj "Doświadczeni forumowicze". To byłby przejaw dyskryminacji. Bo skąd pewność, że nie znajdzie się gość, który ileś tam już siedzi na forum, a potem zostaje dołączony do "Elity" i sobie myśli "Ha, ha, ha, mam większy autorytet i władzę od tych bezczelnych n00bków... O, ten mi się nie podoba - napiszę jakieś mądre uzasadnienie i facet nie będzie mógł mi się odgryźć, hahahaha".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciekppk
Co do "wyścigu" - co by niebyło: ilość postów, reputki, czy god wie co jeszcze - zawsze będzie taki wyścig. Tego nieda się uniknąć. Nawet jeżeli by tylko modki rozdawały +/- byłby taki wyścig żeby im się podlizać  i mieć wyższą reputke.
|
Tym samym podpalasz most, który sam zbudowałeś. Skoro piszesz, że i tak będzie wyścig, to po jaką ciężką cholerę dzielić userów na modów i "elitę"?! Ludzie się będą do Elity podlizywać i na jedno wyjdzie, jakby sami szastali sobie reputacją.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciekppk
@roland
Jeszcze 1 taka wypowiedź i masz "-" na koncie - pohamuje się od wyzwisk, i po co piszesz to jak już ktoś inny to napisał (Zoorekk)??
|
Erhm... On wyraził TYLKO swoje zdanie i powiedział, że umieszczenie takiej a takiej opcji w ankiecie jest kretyńskie. Może TY dasz mi minusa na konto bo się z tobą nie zgadzam w tym poście?