Temat: Po Smierci.
Zobacz pojedynczy post
stary 22-12-2006, 16:25   #131
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Jednym z dowodów na istnienie duszy i życia pozagrobowego jest zjawisko oobe. Taki stan osiąga się podczas paraliżu przysennego. Czasami niektórzy budząc się rano nie mogą się poruszyć, to właśnie jest paraliż przysenny. Wielu ludzi potrafi w tym stanie "wyjść" duszą ze swego ciała i chodzić po świecie. Niby nie prawda, co? A otóż w USA robili badania. W jednym z pokoi, osoba twierdząca, że potrafi osiągnąć oobe zasnęła i osiągnęła je. W 2gim pokoju w momencie kiedy ten człowiek zasnął, jakiś naukowiec napisał na kartce jakieś zdanie po czym położył ją na stole. Człowiek z oobe nie spotkał nigdy wcześniej naukowca z kartką. W oobe poszedł do innego pokoju i przeczyał to co było na kartce. Po przebudzeniu ku ździwieniu wszystkich, powiedział dokładnie co było napisane.

To zjawisko może zajść np. podczas zamroczenia. Ja takie coś przeżyłem, koleś na korytarzu silnie uderzył mnie pięścią w twarz, po czym mnie zamroczyło i przez jakieś 2 sekundy widziałem siebie od zewnątrz, po czym jakby powróciłem do ciała.

Oobe może wystąpić podczas śmierci klinicznej, wtedy osoba może zobaczyć samą siebie.

Ostatnio edytowany przez Korektor - 22-12-2006 o 17:30.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem