Z tym visem mi się walnęło z rozpędu. Ale to szczegół.

( nie jarajcie się tak )
Zasady ekonomii w Tibii są inne, to fakt, mimo to lajtowo można tą sytuację naprawić i chyba nie zaprzeczysz. Nie robie z siebie żadnego Adama Smitha, tylko mnie to wdupia, że ta Tibia to teraz taka pomyłka w porównaniu do tego co było kiedyś (wcale nie było super). Wpienia mnie fakt, że dla sorców zrobili raj, knighty choćby się zesrały razem z palkami to tyle bez waste'a nie wyexpią, a o druidach aż żal wspominać. Nie chodzi tu tylko o ich szybkie expienie, ale prawie o wszystko, zapodali im jeszcze CIP bota, żeby im się lepiej SDkami strzelało (wiadomo, że każda profesja urzywa runów, ale sorce na tym najwięcej zyskały), UE pozostało to same, tyle, że Sorcy teraz robią magic level o wiele, wiele szybciej niż kiedyś przez te zasrane manasy ( co w rezylatacie dało im większe dmg). Przecież przed updatem nigdy nie widziałem żadnego sorca na d lair bez blockera, nieważne jak duży level by miał (uwierzcie że expiłem tam duuuuużo). Była przynajmniej zachowana równowaga, bo taki pall z knigthem mogły sobie tam expić bez dodatkowej konkurencji. A teraz, byle noob siądzie za klawiaturą, zobaczy jak się huntuje na Hydrach i ma prostą drogę do hi lvla, a o PvP też się nie musi martwić, bo przecież umarło. Takim oto sposobem, ja- grając troche więcej niż 4 lata mam takie same, albo i nawet mniejsze szanse w walce z noobem który gra pare miesięcy. Miałem ciche nadzieje, że to naprawią, ale Cip Soft leci tylko na kase, najbardziej się można o tym przekonać przy ich przegłupich ankietach "Co skłoniłoby Cię do kupna PACC".
Apropo PA, to normalne, tak jak napisałem- kto władze ma to jej nadużywa i wykorzystuje. Proste i zawsze tak będzie. Tylko zawsze są jakieś granice.
Co do tej Mo Murdy, którą tak bronisz, Moothonost PAował, tylko nieznacznie bo poza jego PG na wrlach wiele nie robi, a jak robi, to prawie zawsze źle. Całe szczęście, że Xolorian nie jest jego kolejnym przydupasem jak cała reszta i zdecydowała się go zabić. Arystos, już napisałem, jest w pożądku, Garlerdon może nie robił "prawdziwego PA"? W takim razie przez kogo w większej mierze jest ta wojna? Właśnie przez tego nooba, który padł jak szmata na Morgarothie, a później się musiał dowartościować za klawiaturą zabijąc Patteha niczemu winnego.
Powiem Ci Thalle tak: Spammujesz cholera wie po co forum tibia.com to przynajmniej zostaw ludziom tibia.pl. Zastanawiam się jaki masz w tym cel, ale nie potrafie tego zrozumieć, na serio musi Ci się nudzić w tym domu. Dziwie się tylko ludziom czemu nie potrafią Cię na tym forum tibia.com zingnorować, bo jak ja widze, że Thalle napisał post to od razu scrollem zjeżdżam niżej.
Tak btw, ja tu nikogo nie bronie zaciekle, ale uważam, że czas tych pewnych siebie frajerów się zakończył i tyle. Na pierwszej linii powinni powiedzieć bye bye Panowie Garlerdon, Herineey i Shadius Sham (kupił chara i myśli że kozak). To prawda że Abo to idiota, ale mi się to w nim podoba, że nie musi lizać dupy, tak jak Xolo. Nie ukrywajmy- Mo Murda i całe to Last Stand to była ściepa hi lvli, która chciała rządzić serverem i bawić się w PA. Takie coś jak "friendship" wśród nich nie było. Teraz to wychodzi. Nikt nikomu z pomocą nie przybiegł jak zabili Mootha, Arystosa czy Madre~, mimo że Mo Murdy było nieraz więcej na vip listach online.
" Jakikolwiek mass log chociaz 3 panow, bedzie konczyl sie 99,9% deadem ziomow z FG (chyba ze beda huncic bugi w zagrodzie Ab wtedy szanse spadaja do 10%)."
Ty wytykasz głupie błedy mi, więc i ja zaczne w twoją strone. W zagrodzie Bugów w Ab jest bramka na jedną kratke, wystarczy byle noob który tam rzuci fire bomb może to zablokować tak, że już nikt z tamtąd nie wyjdzie. Szanse więc wcale nie spadają. Jeśli już chciałeś podać dobry przykład to może nim być PoH, bo mają blisko do temple.