Zobacz pojedynczy post
stary 24-12-2006, 00:16   #30
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ja polecam orki na Edronie - na piętrze z berserkerami (po uprzednim wyczyszczeniu spawnu przy pomocy niewidzialności) stawiamy dwa monki i uciekając bijemy zerki z różdżki, a leadery z energy strike. Loot jest znakomity, śmiem twierdzić, że lepszy niż na dwarf guardach. Jedyny mankament to mała przestrzeń do expienia, więc trzeba tam się wybierać, kiedy na serwerze jest przynajmniej 500-600 osób online, bo inaczej trzeba by czekać na resp. Ja przy użyciu monków robiłem tam ok. 20k expa na godzinę, a koszt manasów zwracał mi się z dużą nawiązką (myślę, że wartość zebranego lootu była ok. 2 razy większa niż koszt zużytych mana fluidów), natomiast z samej różdzki i energy strike - 27k expa na godzinę (choć dużo zależy od szybkości respawnu), zarabiając przy tym kilka (4-5) tysięcy gp (po odjęciu kosztów mana fluidów, których brałem ze sobą 8-10 bp).
Aha, wiem że zaraz ktoś będzie jęczał, że monk nie wytrzyma ataku zerka - powyższą taktykę testowałem wielokrotnie i owszem, monk pada od czasu do czasu, ale na tyle rzadko, żeby wciąż było to wystarczająco opłacalne.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem