Temat: Reputacja.
Zobacz pojedynczy post
stary 01-09-2004, 11:04   #38
hobson
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2003

Domyślny Pomysł na moją reputację

Mi wydaje sięże reputacja była mechanizmem, który jednak w jkaimś stopniu ograniczał różnego rodzaju głupoty, bezmyślności i wynaturzenia (krata piwa dla tego, kto wymyśli mechanizm eliminujący powyższe zjawiska w 100 procentach). Idea, jak to zwykle bywa, była bardzo dobra, dopóki nie zaczęli się kręcić wkoło niej ludzie. Mnie np. plusiki motywowały do dalszej pracy a minusy pozwalały na przemyślenie mojego błędnego poglądu na świat . Dla tego mam pomysł, aby przywrócić system reputacji, z następującymi zasadami:
0. Na początku każdy ma 0 punktów reputacji
1. Ustala się MIRPNPJI (czyli Minimalną Ilość Reputacji Pozwalającą na przyznawanie Jej Innym)
2. Ustala się IRDB (czyli Ilość Reputacji Dającą Banana)
3. Moderator nie ma reputacji (ma władzę, to mu wystarczy ), lecz może ją przyznawać i odejmować
4. Forumowicz może zmieniać czyjąś reputację dopiero po uzyskaniu MIRPNPJI (patrz pkt 1)
5. Po osiągnięciu IRDB (patrz pkt 2) użytkownik dostaje bana (lub inny rodzaj kary), a po jego uplywie jego reputacja wraca na IRDB+1 czy inną ustaloną wartość (no bo precież jakby cały czas pozostało na IRDB to by po odbanowaniu znowu dostawał bana i tak w kółko)
6. Po osiągnięciu IRDB ustaloną ilość razy - Red Skull/Rook/Kasacja/Cokolwiek, w każdym razie coś BARDZO NIEDOBREGO
7. Reputacja NIE JEST anonimowa, chociaż ja i tak się podpisywałem. Anonimowośćdaje złudne poczucie bezkarności.

To jest mój pomysł
Pozdrawiam
Hob
hobson jest offline