Zobacz pojedynczy post
stary 25-12-2006, 23:34   #43
Thanal
Użytkownik Forum

Thanal's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia

Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
Domyślny

@up

Sagę tak, ale tylko pod warunkiem, że czytałeś dwie pierwsze książki " z serii" o Wiedźminie - "Miecz przeznaczenia" i "Ostatnie życzenie". Nie są one częścią Sagi (czyli pięciu tomów) - są to dwa zbiory opowiadań, przydatne jednak w zrozumieniu samej sagi. Pozdrawiam!

Co do pytania o rypygy i Feista - w edicie mojego poprzedniego posta.

@styku
Wiem o tym, po prostu wydawało mi się, że autorowi tematu o to chodziło . Co nie znaczy, że dla mnie fantasy = rpg (w które sam pogrywam jakiś 7 rok już, więc ciężko żebym nie orientował się w temacie pojęcia). I jeszcze jedno, piszesz, że "A cyberpunk to też już nie fantasy. Trzeba umieć odróżnić fikcje naukową od kompletnej fantastyki." Na zachodzie rzeczywiście rozróżnia się fantasy (zabijanie księżniczek, zaliczanie smoczyc itd.) i sci-fi, jednak w P(r)olandzie często mianem "fantasy" określa się całość - czyli fantastykę i sci-fi, więc jeżeli piszesz o fantasy, warto zaznaczyć czasem w jakim rozumieniu - szerszym, czyli fantastyka i sci-fi czy też jako tylko fantastykę ...ale to już tylko takie duperele są

[x]- mi sie 2 dni temu snilo ze na przejsciu przez jezdnie bylo ukryte wejscie na basnhee , a ja mailem 1 sdka i 900 many
[x]- odstawilem banshee hunty

Ostatnio edytowany przez Thanal - 26-12-2006 o 10:08.
Thanal jest offline   Odpowiedz z Cytatem