Ulitma Online, jest całkowicie DARMOWA. Tylko bardzo długo ją się ściąga... z internetu trzrba pobrać ponad 600 MB, a po instalce zajmuje 782 MB (Wersja 2D, jest także 3D, ale jej nie instalowałem). Dlatego jak ktoś ma modem, to raczej nie będzie się opłacało tyle tego ściągać... A jak ktoś jest młody (chodzi mi o 11-13 lat) i za bradzo nie mogą mieć komputera włączonego przez 20 Godzin (na łączu ISDN 129 kb/s), bo rodzice nie zabardzo pozwolą (wiem to ze swojego doświadczenia), więc podaję link, dobrego Shard'a (jakby server'a). Wchodzimy w diał pliki i ściągamy program "Gygex". Dzięki niemu mozemy ściągnąć TYLKO Ultimę Online: Age of Shadows (wersja ta jest potrzebna do grania na serverze BIM'u) Gygex pozwala na ściąganie Ultimy w "partiach" czyli częściowo (można przerwać ściąganie kiedy się chce)
http://uo.bim.net.pl
Obsługa programu Gygex:
Po instalacji i Uruchomieniu tego programu wybieramy folder docelowy (ciągle, po przerywaniu ściągania, musimy podawać ten sam folder docelowy!!) Wtedy automatycznie zacznie się ściągać nam Ultima, a w prawym górnym rogu tego "paska" z programem wystarczy kliknąć ikonkę, aby zobaczyć dokładniejsze informacje o ściąganiu (ile %, jaka szybkość pobierania itp.)
Życzę miłego grania w Ultimę Online! See u in Sosaria!