[quote=Miszcz23;1146366]Z tym visem mi się walnęło z rozpędu. Ale to szczegół.

( nie jarajcie się tak )
Zasady ekonomii w Tibii są inne, to fakt, mimo to lajtowo można tą sytuację naprawić i chyba nie zaprzeczysz. Nie robie z siebie żadnego Adama Smitha, tylko mnie to wdupia, że ta Tibia to teraz taka pomyłka w porównaniu do tego co było kiedyś (wcale nie było super). Wpienia mnie fakt, że dla sorców zrobili raj, knighty choćby się zesrały razem z palkami to tyle bez waste'a nie wyexpią, a o druidach aż żal wspominać. Nie chodzi tu tylko o ich szybkie expienie, ale prawie o wszystko, zapodali im jeszcze CIP bota, żeby im się lepiej SDkami strzelało (wiadomo, że każda profesja urzywa runów, ale sorce na tym najwięcej zyskały), UE pozostało to same, tyle, że Sorcy teraz robią magic level o wiele, wiele szybciej niż kiedyś przez te zasrane manasy ( co w rezylatacie dało im większe dmg). Przecież przed updatem nigdy nie widziałem żadnego sorca na d lair bez blockera, nieważne jak duży level by miał (uwierzcie że expiłem tam duuuuużo). Była przynajmniej zachowana równowaga, bo taki pall z knigthem mogły sobie tam expić bez dodatkowej konkurencji. A teraz, byle noob siądzie za klawiaturą, zobaczy jak się huntuje na Hydrach i ma prostą drogę do hi lvla, a o PvP też się nie musi martwić, bo przecież umarło. Takim oto sposobem, ja- grając troche więcej niż 4 lata mam takie same, albo i nawet mniejsze szanse w walce z noobem który gra pare miesięcy. Miałem ciche nadzieje, że to naprawią, ale Cip Soft leci tylko na kase, najbardziej się można o tym przekonać przy ich przegłupich ankietach "Co skłoniłoby Cię do kupna PACC".
A ja sie mimo wszystko przyczepie do tej ekonomi, uwazam ze ekonomia ma bardzo duzy wplyw na tibie, szczegolnie na ceny itemow wiecie ( podaz,popyt , itp) jesli chodzi o exori vis to to nie ma zadnego widocznego zwiazku,l Thalle dla twojej wiadomosci geniuszu brak Ci jakichkolwiek argumentow wiec czepiasz sie ciagle tego samego zmieniajac tylko forme swojej wypowiedzi, wielka prosba zamknij sie poprostu.