Temat: Kasa pallem
Zobacz pojedynczy post
stary 28-12-2006, 11:04   #14
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tentotrix Pokaż post
tylko ze on mowi o zarabianiu na 10-15 levelu...a ty mu o 30 ze na dragi na poczatku pallkiem jest rzeczywiscie ciezko,ale po 30 levelu latwo
Na 15 lvlu pal expi tak samo szybko jak knight i to nawet z broni. Roznica w skillu nie gra tutaj roli poniewaz respy dwarfow, rotow i innego shitu sa i tak o wiele wolniejsze niz gracz jest w stanie je wybijac. Pal podczas expienia z broni moze sobie robic arrowsy, knight nie. Na 20 lvlu obydwie profesje robia desert questa i znowu pal zyskuje przewage bo po kupienia arrowsow moze sobie z nimi pojsc na dosc mocne potwory podczas gdy knight nadal zostanie na tych soldach. Expienie knightem z uhami jest bardzo nieoplacalne na 20 lvlu kiedy to uh daje ~200 hp a pal w tym czasie w ogole nie musi sie uhac expiac szybciej od knighta lub musi co jakis czas walnac pojedyncza vite ktora kosztuje go 2 razy mniej niz uh knighta. Knight z kolei jesli expi na slabych potworach ktore nie wymagaja uhow to expi duzo wolniej od pala.

Wniosek? Palem jest ciezko w porownaniu do profesji magicznych ktore maja rozdzki ale i tak imho latwiej niz knightem ktory sie meczy na gownianych potworach pokroju minotaura. (nie lubie bic zanOObionego shitu moze dlatego jestem tak wrogo nastawiony do knighta) Tam gdzie expi knight zawsze jest masa ludzi bo sa to slabe potwory a tam gdzie expi pal zawsze jest o polowe mniej lub jeszcze lepiej bo pal expi przewaznie na potworach 100+ exp. Finito.
Cytuj:
40? Czyli nie wyskilowałeś go. Ja zanim w ogóle zacząłem używać łuk leciałem na włóczniach do ~50. Poźniej łuk do ok ~55-60 i kusze. Beho, soldy na 40 dist.? i z kuszą? Najpierw poczytaj sobie forum - później graj paladynem i ew. mów, że Ci się coś gdzieś nie zwraca.
Na cycach expilem z 40 dista i jak robilem lootbagi to mi sie zwracalo.

Ostatnio edytowany przez goburu - 11-01-2007 o 15:44.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem